Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2024 üretim yılı ÇKS kabullerinin son tarihi 31 Aralık olduğunu duyurdu.

Yapılan duyuruda, “Tarım ve Orman Bakanlığımızca, hazırlanarak 23 Eylül 2022 tarihli ve 31962 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereği; 2024 Üretim yılı için ÇKS çiftçi başvuru dosyalarının kabulleri 01 Eylül tarihinde başlamış olup, 31 Aralık günü mesai bitiminde sona erecektir.

Çiftçiler ÇKS başvurusuna ilişkin Bakanlıkça yetki verilen iş ve işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden de yapabilir. Çiftçilerin 31 Aralık tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılmayacaktır.

ÇKS'ye kayıtlı çiftçiler; başvuru süresi bitiminden sonra ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellemesini, 2024 yılının Şubat ayı içerisinde ayrıca yapılabilecektir. Bu tarihlerin resmi tatil ve hafta sonlarına rastlaması durumunda başvuru süresi ilk mesai günü sonuna kadar devam edecektir. ÇKS'ye ilk defa kayıt olacak çiftçilerin başvurularında Ziraat Odalarının düzenlediği çiftçilik belgesi istenecektir.

Çiftçilerimizin mağduriyetler yaşamaması için; 2024 üretim yılı ÇKS kayıt başvurularını 31 Aralık 2023 tarihini beklemeden bir an önce e-devlet üzerinden yada ilgili İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvurarak yapmalarını önemle rica ederiz.” denildi.

Editör: Mehmet Günay