14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Nevşehir’den milletvekili seçilen Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve Filiz Kılıç’a mazbatalarının verilmesi için tören düzenlendi.

Nevşehir Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda düzenlenen törene İl Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Sakin, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, MHP Milletvekili Filiz Kılıç, ilçe ve belde belediye başkanları ve partilerin üyeleri katıldı.

Mazbata töreninde konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Sakin, “Ülkemizin demokrasi anlayışı ve demokratik yarışın sonucunu tescil etmeye geldik. Burada naçizane söyleyebileceğim seçilen milletvekili arkadaşlarımıza tavsiyem biz buradan kendilerini gül bahçesine gönderiyoruz, ancak unutmasınlar ki bu gül bahçesinin dikenleri de çoktur. Buna hazırlıklı olarak gitsinler. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

AK Parti Milletvekili Süleyman Özgün de yaptığı konuşmada, 14 Mayıs’ta sükunetli bir seçim geçirildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 “Bizleri bu göreve layık gören, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etme yetkisi veren Nevşehir halkımıza çok teşekkür ediyorum.” Diyen Özgün, “Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde Nevşehir’imize hizmet etmek, ülkemize hizmet etmek. Nevşehir’imizin sorunlarını çözmek konusunda el birliği ile hep beraber gayret göstereceğiz. Üzerimizdeki sorumluluğu biliyoruz. Bu süreç gönül isterdi ki tamamlansın ama 28 Mayıs’ımız var. Burada ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz. 28 Mayıs’ta da inşallah güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımızı tekrar 13. kez Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız.” diye konuştu.

ASIL SEÇİM COŞKUSUNU 28 MAYIS GECESİNDE HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ”

AK Parti Milletvekili Emre Çalışkan da Nevşehir’de sıkıntısız bir seçim sürecini tamamladıklarını ifade ederek, "Bugün Rabbimize binlerce kez hamdüsenalar olsun ki Nevşehir’imize hizmet edecek Nevşehir’imizin dertleriyle dertlenecek üç milletvekili olarak karşınızdayız. Bu süreçte bütün bu yükü omuzlayan bütün bu yükü kaldıran sizlersiniz. Bu noktada aslında sizler alkışı hak ediyorsunuz. 14 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye tarihinde ilk kez ikinci tura kaldık. Biz asıl seçim coşkusunu, seçim galibiyetini 28 Mayıs gecesinde hep beraber yaşayacağız.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı olarak üç milletvekilinin üçünü de almış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydeden Çalışkan, “Cumhur İttifakı olarak Nevşehir’imize hizmetlerimizi kaldığımız yerden yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Anne ve babasına teşekkür eden Çalışkan, şöyle devam etti: “Bir işçi maaşıyla bu yaşa getiren anneme babama özel teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sizden razı olsun. Biz nereden geldiğimizi unutmadan neler yapacağımızı bilerek Allah'ın izniyle Nevşehir’imize hizmet edeceğiz. Nevşehir biz, biz Nevşehir'iz. Bu noktada inşallah üç milletvekili olarak sahaya çıktığımızda şimdiye kadar bizlerden istenen, sahada bizlerden talep edilen ne varsa Nevşehir’imize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.”

“MİLLETVEKİLİ ÇIKARMIŞ OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

MHP Milletvekili Filiz Kılıç ise yıllar sonra MHP olarak milletvekili çıkarmış olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Biz bir ekip çalışmasının sonucunda bu başarıyı elde ettik. Ekiple aynı hedefe odaklandık, birlikte hareket ettik. Ben bu ekip ruhunun bundan sonrasında da artarak devam edeceğine inanıyorum. Tabii ki en büyük teşekkürüm de sayın liderimiz Devlet Bahçeli'ye. Kendisi buraya bendenizi milletvekili adayı olarak gönderirken hep şunu söyledi: “Sayın hocam gidiniz Nevşehir'de milletvekili alınız. Arkanızda bundan sonra devlet var” demişti. İnşallah biz de bundan sonra Nevşehir’imiz için Cumhur İttifakı’mızla birlikte çalışmaya gayret edeceğiz. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimini hatırlatan Kılıç, “Önünüze hemen birkaç gün sonra 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimimiz var. Biz elimizden gelenin fazlası gayreti göstererek Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi noktasında bütün çabamızı sarf edeceğiz ve biz mutlaka Cumhurbaşkanımızın da yeniden seçileceğine yürekten inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından milletvekilleri Özgün, Çalışkan ve Kılıç’a mazbataları teslim edildi.

Editör: Ravza Nur Baydemir