MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında düzenlendiği aylık basın toplantısında konuşan Doğu, milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı olarak hedeflerinin 3-0 olduğunu söyledi.

Nevşehir’de birlik ve beraberliği sağladıklarını söyleyen Doğu, “Siyasi partilerde bir dışarıda kalma, içeride durma, böyle bir küslük bir dargınlık böyle bir alışkanlık oluyor. Bu noktada da çok şükür Nevşehir'de birlik beraberliği sağladığımıza inanıyorum. Güzel bir teveccüh var. Biz bu manada derleyip toparlama açısından arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Yani MHP’ye mensup, ülkücü camiada emek vermiş kardeşlerimize parti çatımızda kendimize davet ediyoruz, hepsini kucaklıyoruz, onlar da sağ olsun geliyorlar.” dedi.

“1000’E YAKIN ESNAF ZİYARETİ YAPTIK”

Seçim çalışmaları kapsamında bine yakın esnaf ziyaret ettiklerini söyleyen Doğu, ”Esnaf ziyaretlerinde şunu gördük, Anadolu'da bizim MHP'nin bir tabanı olduğunu, sevilip sayıldığını, bizi partiler üstü böyle bir abi gibi gördüklerini gördük. Biz 7 belde 7 ilçede bine yakın esnaf ziyareti yaptık. Bunun yanında 2 bin, 3 bin kişiyle birebir temas yaptık. Bundan sonra da tabii merkeze yönelip merkezle ilgili çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

“NEVŞEHİR’DE SAĞ SEÇMEN YÜZDE 85”

Nevşehir’de 7 ilçe 14 belde 153 köy olduğunu aktaran Doğu şunları söyledi: “Bizim 153 köye kısa bir zamanda ulaşmamız, gitmemiz mümkün değil. Ama ilçeler beldelerden sonra da inşallah seçim süresinde milletvekili adaylarımız belli olduğu zaman onlarla ziyaretler yapacağız. Yani biz burada ne kadar insana ulaşabilirsek, ne kadar insana temas edebilirsek, biz işin özünde Nevşehir'de, Anadolu'da yüzde 85 gibi bir profil olan sağ seçmene hitap ediyoruz. Yani sağ partiler yüzde 85’e tekabül ediyor.  Orada işte bizim incelememiz gereken olay bu yüzde 85’lik paydan ne kadarını biz alabiliyoruz? Ne kadarına biz cevap verebiliyoruz ya da ne kadarını biz temsil noktasında o insanların fikrini ya da dokunmasını, onların ihtiyacını görebiliyoruz. Sağ seçmeni yüzde 85 olan bir yerde biz MHP olarak en az yüzde kırk olmalı.”

“NEVŞEHİR MERKEZDE 230 BİN SEÇMEN VAR”

30, 35 bin arası merkezde oy alma hedeflerinin olduğunu belirten Doğu, “Nevşehir’de toplam 230 bin seçmen var. Bunun 23 bini 18- 23 yaş aralığı yeni oy kullanacak seçmen. Bu da seçmen seviyesinde yüzde 12’ye tekabül ediyor. Biz buradan ne kadarını alabiliriz, o gençlerimizi yanımıza çekebiliriz. Onun gayreti içerisindeyiz. Tabi ülkü ocaklarımızla, ilçe başkanlarımızla bu çalışmaları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BİR SİNERJİ YAKALADIK”

Cumhur İttifakı olarak birlik beraberlik içerisinde bir sinerji yakaladıklarını vurgulayan Doğu, “AK Parti'yle birlikte bizim burada hedefimiz bazında 3-0.  Nasıl şekillenir tabii seçmen karar verecek ama bizim hedefimiz burada verdiğimiz bir milletvekilliğini geri almak derdindeyiz, onun çabasındayız. İnşallah onu da bu seçimde başarırız.” dedi.

“MHP’NİN NEVŞEHİR’DE RAKİBİ KENDİSİ”

MHP’nin Nevşehir'de rakibinin yine MHP olduğunu söyleyen Doğu, “Biz bunu kendi içimizde başardık mı başardık. Tabii yüzde 100 olmasa da yani bayağı bir şey oldu. Çünkü arkadaşlar teşkilatla seçmenin arasının, bağının çok iyi olması lazım. Herkes gece gündüz çalışıyor, mücadele ediyor, inşallah biz bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Alpaslan Körükcü