AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, milletin kalbinde ve gönlünde olanların bu dava uğruna mücadele edenlerin kazandığı belirtildi.

Açıklamada, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde Cumhur İttifakı'na 323 milletvekiliyle Meclis çoğunluğu verilerek iradenin beyan edildiği vurgulandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşın Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiği ifade edildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna işaret edilerek, şunlar kaydedildi: “Nevşehir’de Cumhur İttifakı olarak 3 milletvekilliğini kazandıran, Cumhurbaşkanlığında yüzde 62,88 oy oranı ile destek sağlayan değerli hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.  İnşallah 28 Mayıs’ı da aziz milletimizin irade ve desteğiyle, rekor bir oy alarak tamamlayacağız.

Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan girdiği her seçimin açık ara tartışmasız galibidir. 2,5 milyon oy farkıyla sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakımız birinci oldu. Yine bu seçimlerde algılar değil, hakikat kazanmıştır. Seçimde anket partileri değil, hizmet ve eser siyaseti kazanmıştır. Milletin kalbinde ve gönlünde olanlar her zaman milletiyle hareket edenler bu dava uğruna mücadele edenler kazanmıştır.

Şimdi 2. turda Pazar günü yeniden sandığa gideceğiz. Sizleri 28 Mayıs'ta iradenize bir kez daha sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu seçim sadece 783 bin kilometre kare coğrafyadan ibaret olan Türkiye'nin seçimi değil, bu seçim Orta Asya’dan Balkanlara, Kırım’dan Kuzey Afrika’ya, Myanmar’dan Filistin’e kadar gönül coğrafyamızın tamamı için ehemmiyet arz eden bir seçimdir. Bizim milletimiz, feraset sahibidir. Bu yüzden; 'Kendisine efendi değil, hizmetkâr olanlara, hadim olanlara' destek vermiştir. Bizim milletimiz, adildir. 'Depremzedelere verdiği en ufak bir yardımı dahi, seçimi kazanamayınca dillerine dolayanlara değil, millete hizmeti kutsal bir vazife bilenlere' destek vermiştir. Milletimiz, gerçekçidir, 'Hayale değil, hakikate; lafa değil, icraata; sözünü tutmayanlara değil, iş yapanlara' destek olmuştur. Bizim milletimiz istikrar ve güvenin yanında olmuştur. Milletimiz, kabiliyetsizliği, beceriksizliği asla affetmez, işinin hakkını verenleri başının üstünde taşır, destekler. 14 Mayıs'ta da böyle olmuştur. 28 Mayıs'ta da inşallah böyle olacaktır.

Bölgesinde ve dünyada giderek büyüyen bir güç haline gelen Türkiye'yi yaptığımız yatırımlarla her alanda nasıl zirveye taşıdıysak, bugünkü sıkıntıları çözerek, daha da ileriye yine biz götüreceğiz. İnşallah, ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak küresel yönetim sisteminin tepesindeki hak ettiği yeri almasını da yine sizlerden alacağımız güçlü destekle sağlayacağız. Bunun için sizlerden 28 Mayıs günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden ve daha güçlü bir destek bekliyoruz. Milli irade düşmanlarının kabusu olacak bir katılım ve sonuçla Türkiye Yüzyılı'nda buluşmak üzere hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyoruz.”

HABER MERKEZİ

WhatsApp Image 2023-05-27 at 11.27.11

Editör: Ravza Nur Baydemir