Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’e geldi.

Zafer Partisi’nin Milli İrade Caddesi üzerinde kurulan standını ziyaret eden Oğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Vatandaşların isteğini kırmayan Oğan, isteyen herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

Oğan, Zafer Partisi milletvekili adayı Burak Aşıkoğlu ile birlikte Zafer Partisi’nin ve kendi projelerinin yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Burada konuşan cumhurbaşkanı adayı Oğan, seçim çalışmalarının ve ilginin beklentilerinden daha iyi olduğunu belirterek, “Biz yola çıktığımızda bu ilgiyi, bu alakayı son iki üç güne bekliyorduk. Ama son iki hafta kala Türkiye'de bazı şeyler değişti. Türkiye'de sıfırdan başlayan bir cumhurbaşkanlığı hareketinin bugün önemli ölçüde Türkiye'de dengeleri değiştirecek bir pozisyona geldiğini görüyoruz.” dedi.

Türkiye'deki bütün anket şirketlerinin yaptığı anketlerde oylarının yüzde 10’u aştığını aktaran Oğan, “Emin olun inanılmaz bir ilgi, alaka var. Ve biz hedeflediğimiz gibi bu hafta 12 bandını rahatlıkla yakalayacağız. Son düzlüğe girdiğimizde 30’u aşıp ikinci tura kalmak istiyoruz.” diye konuştu.

“BİZ İKİNCİ TURU GÖRECEĞİZ”

“Başlangıçta bizi ciddiye almadılar” diyen Oğan, şöyle devam etti: “Bunların kadroları yok dediler. Bunların gücü yok dediler. Bunların parası yok dediler. Bunlar imza toplayamaz dediler. Ama unuttular ki mesela bütün panolarda Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın fotoğrafı var. Ama insanlar bunu görünce ne yapıyorlar biliyor musunuz? Gidiyorlar bizim fotoğraflarımızı basıp arabalarına asıyorlar, evlerine asıyorlar. Bunlar çok ve bunlar siyasette kalıcı şeyler. Saman alevi gibi yanıp sönen bir hareket olmadığımızı tam tersine Türk siyasetinde kalıcı ve yön veren bir hareket olduğumuzu gördük. Biz bu şekilde devam ettiğimiz takdirde ikinci turu bizim göreceğimiz yönünde çok ciddi bir veri ve doneye artık ulaşmış bulunuyoruz. İnşallah ikinci tura bir kalacağız. Sadece ve sadece bizim önümüzde keşke biraz imkanlarımız olsaydı. Keşke bir ay daha olsaydı. O zaman açık ara birinci turda biz bu işi çözerdik diye düşünüyorum.”

“HDP VE HÜDAPAR ÜZERİNDEN BİR PROVOKASYON TEZGAHLANMASI AMAÇLANIYOR”

Seçim güvenliği konusunda da açıklamalarda bulunan Oğan, şunları söyledi: “İki tane önemli husus ön plana çıkıyor. Biz ilk günlerden beri diyorduk ki HDP ve HÜDAPAR'ın Türk siyasetine eklemlenmesi tesadüf Değildir. HDP'yi Millet İttifakı'na HÜDAPAR'ı Cumhur İttifakı'na eklemleyerek Türk siyaseti de Türk milletidir iki taraflı kıskaca alındı. Ve bu kıskaçtan kurtulması çok kolay gözükmüyor. O sebeple milli güçlerin zinde güçlerin bir araya gelmesi, vatansever unsurlarının Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin, ulusalcıların, vatanperverlerin, Kuvay-i Milliyecilerin bir araya gelmesi önemlidir. Başlangıçta bu söylediklerimiz tam olarak algılanmıyordu ama zaman geçtikçe bu konudaki uyarılarımın ne kadar haklı olduğu anlaşıldı. Daha dün Mithat Sancar çıktı dedi ki “HDP Türk siyasetinde kilittir. Biz bu kilit rolümüzü çok akılcı bir şekilde kullanacağız” ve başta PKK elebaşı Öcalan olmak üzere diğer PKK hedefleri için bu kilit rolü kullanacaklardı. HÜDAPAR'ın da daha şimdiden provokasyonlara başladığını görüyoruz. Trabzon'da HÜDAPAR'ın provokatif birkaç girişimi olduğunu yakından takip ettik ve buradan HÜDAPAR'ı da HDP'yi de uyarıyorum. Aklınızı başınıza devşirin seçim öncesinde Türkiye'yi gerecek hiçbir faaliyette bulunmayın. Eğer Türkiye'de sandık sonuçları birbirine çok yakın olursa arkadaşlar korkarım ki HDP ve HÜDAPAR üzerinden bir provokasyon tezgahlanması amaçlanıyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bu milleti, bu devleti, bu ülkeyi sokakta bulmadık. Hiçbir çatışmanın ortasına biz Türkiye'yi bırakmayacağız. Kimin Türkiye üzerinden bir çatışma çıkarma hedefi varsa bu hedefinden vazgeçsinler. Kimse ateşle oynamasın. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bundan sonra Türk milliyetçileri, vatan evlatları hiç kimsenin bu ülkeyi bu tür çatışmalara çekmeye hakkı yoktur. Biz buna müsaade etmeyeceğiz arkadaşlar.”

“SEÇİMİN SÜRPRİZİNİ SİNAN OĞAN VE ATA İTTİFAKI YAPACAK”

Seçimin sürprizini Sinan Oğan ve Ata İttifakı’nın yapacağını söyleyen Oğan, “Ata İttifakı’nın bugün burada olduğu gibi milletvekilleri de meclise girecek. Hem milletvekilleri boyutunda mecliste sürpriz yapacağız hem de cumhurbaşkanlığı boyutunda 4 cumhurbaşkanı adayı içerisinde sürpriz yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Ravza Nur Baydemir