Bugün olsa en az 10 kez Atatürk’ü ziyaret edebileceğini söyleyen 100 yaşındaki Dalcı, “Atatürk vefat ettiğinde ben nişanlı idim, kayınbabam Atatürk’ü anlatırdı bizde dinlerdik, görmeyi çok arzu ederdim, ama gidemedim yanına. Şimdi olsa10 kez gitmiştim yanına.’ dedi.

Derinkuyu ilçesinin Çakıllı köyü nüfusuna kayıtlı olmasına rağmen Nevşehir’deki kızının yanında ikamet eden Cumhuriyet ile yaşıt 100 yaşındaki Makbule Dalcı, Nene Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Burhan Aşıcı’nın Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında açılan Cumhuriyet fotoğrafları sergisi davetini geri çevirmedi ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’nın da hazır bulunduğu sergiye katıldı.

“ATATÜRK ŞİMDİ OLSA YANINA 10 KERE GİDERDİM”

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ile de görüşen 100 yaşındaki Makbule Dalcı, “Derinkuyu’nun Çakıllı köyündenim. Burada kızımın yanında kalıyorum. Atatürk’ün ismini çok duydum, kendini görmedim, öyle bir adamı görmek istemez miydim ? Şimdi olsa 10 kere giderdim yanına. Allah çoluğunuzu çocuğunu esirgesin. Biz Atatürk’ün yüzünü görmedik. Atatürk vefat ettiğinde ben nişanlı idim, kayınbabam Atatürk’ü anlatırdı bizde dinlerdik, görmeyi çok arzu ederdim, ama gidemedim yanına. Şimdi olsa 10 kez gitmiştim. Öyle bir adam unutulmaz, Allah’a hamd-ü senalar olsun, bugünleri de gördük, ölmedik.” dedi.

“YAŞLILARIMIZIN ÜLKEMİZİN REFAHI YAPTIKLARI FEDAKARLIK HER TÜRLÜ HÜRMETE LAYIK”

Yazıcı da, Cumhuriyeti emanet bırakanların ortaya koydukları fedakarlığın her şeyin üzerinde bir değer taşıdığını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm ülke olarak kutluyoruz. Bu mutluluğumuzu yaşlı büyüklerimizle çocuklarımızla ailelerle paylaşıyoruz. Nevşehir’imizde de coşkulu şekilde kutlamak için çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Ninemiz Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelir şekilde 100 yaşında, Allah onlardan razı olsun. Onların en zor günlerde verdikleri mücadele ile bugün burada modern okullarda, güzel şehirlerde, köylerde,  biz refah içinde yaşıyoruz onların emekleri ile refah içerisinde yaşıyoruz, onların emekleri, onların söyledikleri, bize nasihatleri, bizim büyümemiz,  gelişmemizi için, ülkemizin refahı için yaptıkları fedakarlık her türlü hürmete layık. Onun için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları, vatanımızın birliği bütünlüğü için mücadele etmiş ve şehit olmuş şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle şad ediyoruz. Yaşı büyüklerimizi de saygılar sunuyoruz. Ülkemizin istiklal ve istikbali için emek sarf etmiş bütün büyüklerimize hürmetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yazıcı, daha sonra çocuklarla birlikte Makbule Dalcı’nın elini öptü.

Ardından Makbule Dalcı, İl Müdürü Yazıcı ile birlikte 100.yıl pastasını kesti.  

Son olarak öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.  

IMG_2234IMG_2242IMG_2220

Editör: Ravza Nur Baydemir