KAPTİD’ten Borsa Başkanı Salaş'a ziyaret KAPTİD’ten Borsa Başkanı Salaş'a ziyaret

İstanbul’da bir öğrencinin okul müdürü İbrahim Oktugan’ı öldürmesini protesto eden eğitimciler, şiddete karşı yasal düzenleme çağrısında bulundu.

İş bırakma eylemi gerçekleştiren onlarca sendika üyesi, eğitimcilere gösterilen şiddetin önüne geçmek adına Nevşehir Valiliği önünde toplandı.

Basın açıklamasına Türkiye Kamu Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin ve Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tarık Kaya da destek verirken, çok sayıda eğitimci de katıldı.

Çok sayıda eğitimcinin katıldığı eylemde “Susma haykır, şiddete hayır”, “Dur de dur de şiddete dur de”, “Öğretmeni şiddete teslim etmeyin”, “Eğitimciye şiddete hayır”, “Yeter artık öldürüldük, şiddete hayır” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında konuşan TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, kamuoyunu ve eğitim camiasını büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, İstanbul’da Eyüpsultan öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü ibrahim Oktugan’ı andı.

Okullarda öğretmenlere uygulanan mobbingin had safhaya ulaştığını söyleyen TES Başkanı Urgenç, öğretmene güven ve teslimiyet anlayışının kalmamasından dolayı şiddet olaylarının arttığını belirterek, “Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. MEB'in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi çok önemlidir.” dedi.

“DAHA FAZLA EĞİTİM ŞEHİDİ VERİLMESİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ!”

TES olarak eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla TBMM' ye kanun teklifi ilettiklerini aktaran Urgenç, “Tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalaşması en büyük beklentimizdir. Eğitimde Şiddet Yasası çıkarılmasının yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanununda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi de Türk Eğitim-Sen' in öncelikli taleplerindendir. Daha fazla eğitim şehidi verilmesine müsaade etmemeliyiz!” diye konuştu.

Kanun tekliflerine ek olarak şiddeti protesto eden iş bırakmayı da içeren sayısız eylem, başın açıklaması ve başın toplantısı da yaptıklarını hatırlatan Başkan Urgenç, "Eğitimde Sıfır Şiddet” temasıyla alanlara indiklerini söyleyerek, beklentilerini şöyle sıraladı: “Eğitim çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen itibar suikastlar son bulmalı, statü kaybı önlenmeli, rehber öğretmen sayısı artırılmalı, yazılı, görsel ve sosyal medya haberlerinde kullanılan "dil’e özen gösterilmeli, eğitimde şiddeti önlemeye yönelik etkin kamu spotları hazırlanmalı, öğrenciler arasında çeteleşme, madde bağımlılığı gibi şiddeti de beraberinde getiren davranışlar için etkili tedbirler geliştirilmelidir.”

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin geleceğe sıkılan kurşun olduğunu vurgulayan Urgenç, “Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir. Buradan bir kez daha ailelerimize ve tim topluma çağrıda bulunuyoruz. Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 05 10 At 15.47.58 (1)Whatsapp Image 2024 05 10 At 15.47.58 (3)Whatsapp Image 2024 05 10 At 15.47.58 (4)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY