İYİ Partili ve AK Partili gençler arasında çıkan tartışma sonrasında açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Başkan Kemikkıran, beraberinde Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi, Gençlik Kolları Başkanı Necati Yurtbilir ve Merkez İlçe Başkanı Murat Özkaya ile birlikte kamuoyunu bilgilendirdi.

“İNŞALLAH BU YAŞANAN HADİSENİN İLK VE SON OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

AK Parti İl Başkanlığında konuşan Kemikkıran açıklamasında, “Teşkilatımız kapalı pazaryerinde organize edilen bir çalışma için orada bulunurken, bir başka siyasi parti ekibi oraya geldiğinde iki grup arasında bir sözlü münakaşa söz konusu olmuş. Tabi bundan dolayı son derece üzüntülüyüz. Evvela Nevşehir pazarcılarımızdan, ekmeğinin, alın terinin peşinde koşan, çoluğunun çocuğunun rızkı için işyeri olan o insanları münakaşa, tartışma ve münazara ortasında bırakmak kimsenin hakkı ve haddi de değildir diye düşünüyoruz. Bu noktada evvela bütün pazarcı esnaflarımızdan helallik diliyoruz. Ve o esnada pazarda alış veriş yapan değerli hemşehrilerimizin bu tarz bir durumla karşı karşıya kalmaları da bizleri son derece rahatsız etti.

Bizler AK Parti siyaseti olarak defalarca seçimler yaşadık. Başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kadrolarla bir duruşa, bir karaktere sahip insanlarız. Bunun gereğini hem temsil ettiğimiz siyasi kimliğe, hem de kıymetli Genel Başkanımıza layık olmanın gayretini güden kadrolarız. Hiçbir zaman tartışmanın, münakaşanın odağı olmamanın gayretini güdüyoruz. İnşallah bu yaşanan hadise ilk ve son olmasını temenni ediyoruz. Nevşehir son derece huzurlu, son derece güvenli ve küçük bir şehir. Bu siyasi yarışma, bu demokrasi mücadelesi asla bir kin, bir öfke ve bir hesaplaşma yeri değildir. Bu bir demokrasi şölenidir. Bütün teşkilatımız bunun bilinciyle hareket ediyor.” dedi.

CHP’nin İl Genel Meclisi Başkan adayı Hikmet Cingi oldu CHP’nin İl Genel Meclisi Başkan adayı Hikmet Cingi oldu

“BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK HALLERİN İÇERİSİNE ASLA GİRMEMELİYİZ”

Kemikkıran ayrıca Nevşehir’deki siyasi partilere de seslenerek, “Bu seçim bir hafta sonra neticelenecek. Ve milletimiz ferasetiyle bir karar verecek. Demokrasinin gereği olan bu karara herkes saygı duyacaktır. Ve günün sonunda yine hayat devam edecek, biz bu şehirde yaşamaya, birbirimizle karşılaşmaya, muhabbetle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Onun içindir ki birbirimizin yüzüne bakamayacak, karşılaştığımızda başımızı çevirecek, hallerin içerisine asla girmemeliyiz. Biz bu memleketin insanlarıyız. Bu yarışın içerisinde her bir değerli adayımız, her bir siyasi partimiz daha iyi hizmet edeceğini iddia ediyor. Bununla ilgili çalışmalarını hemşehrilerimize anlatmanın gayretini gösteriyor. Vatandaşımız da bu çalışmalar neticesinde bir karar verecektir. Bunun sonunda şehri yönetecek belediye başkanımız seçilecek. Ama arkasından biz bu şehirde yaşamaya, birbirimizin cenazesine katılmaya, birbirimizin düğününe katılıp mutluluğunu paylaşmaya devam edeceğiz. Onun için ben bir kez daha tüm siyasi partilerimizi, tüm değerli il başkanlarımızı ve kıymetli belediye başkanı adaylarımızı şu son süreçte daha itidalli, daha soğukkanlı davranmaya davet ediyorum. Bizler AK Parti teşkilatları olarak bu söylediğim söz ile hareket edeceğimizin teminatını, sözünü buradan tüm Nevşehir kamuoyuna veriyoruz. İnşallah aynı şekilde tüm siyasi partilerimizin de aynı saikle ve aynı sağduyu ile hareket edeceğinden hiçbir şüphemiz yok.” şeklinde konuştu.

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR