Depremzede, engelli ve şehit yakınlarından herhangi bir başvuru ücreti talep edilmeyeceğini belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adulgani Altınışık, başvuru süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu. 

Altınışık, "Aday adaylığı başvurusunda bulunacak vatandaşlarımızdan; arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden veya e-devlet üzerinden), varsa davalı olduğunuz devam eden dava dosya bilgileriniz. Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak), nüfus cüzdanı sureti (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde), askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden alınacak), Vakıflar Bankası Ankara Balgat Şubesi IBAN NO: TR68 0001 5001 5800 7308 7198 95 nolu Yeniden Refah Partisi Genel Merkez hesabına başvuru aidatı yatırıldığını gösterir banka dekontu (Açıklama kısmına sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, ad soyad, aday olmak istediği il yazılacak), iki adet vesikalık fotoğraf, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi, engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adayları 'Engelli Kimlik Kartı' veya 'Sağlık Kurulu Raporu', şehit yakınları ise yakınlığı belgeleyen evrak fotokopisini de ekleyeceklerdir. Erkekler için 7 bin 500 TL, bayanlar için 5 bin TL başvuru ücreti belirlenmiştir.

Depremzedelerden (bizzat depremden etkilenmiş), engellilerden ve şehit ailelerinden gerekli belgeleri ibraz etmeleri durumunda başvuru ücreti alınmayacaktır. Ödemenizi kredi kartınızla https://bagis.yenidenrefahpartisi.org.tr linkinden online olarak yapabilirsiniz. (Online ödemelerde notunuz kısmına sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, ad soyad, aday olmak istediği il yazılacak) 

Milletvekili aday adaylığı için başvurular 17 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar gerçekleştirilebilecek. 

2023 Genel Seçimleri Yeniden Refah Partisi Aday Adaylığı formunu indirerek doldurabilir, en yakın il başkanlığımıza diğer başvuru evrakları ile birlikte (eksiksiz) elden teslim edebilirsiniz." diye konuştu.

Editör: Ravza Nur Baydemir