Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Nevşehir’de Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Nevşehir Kız Öğrenci Yurduna da depremzedeler yerleştirildi.

Nevşehir Gençlik Merkezi usta öğreticileri tarafından motivasyon sağlaması amacıyla burada kalan depremzede 18 kadına verilen seramik boyama ve ahşap boyama kursu sonucunda 80’e yakın el emeği ürün için sergi açılışı yapıldı.

5 hafta süren kurslara katılan depremzede kadınların ürünleri, yurt binası girişinde açılışla birlikte sergilenmeye başladı.

Serginin açılışı Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Şehit Jandarma Onbaşı Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fedakar Koçak, Aile ve Sosyal Hizmetler Nevşehir İl Müdürü Halit Açar, Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti(NGC)  Başkanı Bayram Ekici’nin kurdele kesimi ile yapıldı.

Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu da açılış sonrasında sergiyi ziyaret edip, depremzede kursiyerlerle sohbet ederek bildi aldı.

Depremzede vatandaşlar için açılan çeşitli atölyelerden oluşan kursun sergi açılışını bugün yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,  depremzedelerin daha iyi vakit geçirebilmeleri, moral ve motivasyonlarının yükseltmesi adına çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler yaptıklarını anlattı.

Depremzede vatandaşların katıldığı çeşitli atölyelerde ürettikleri ürünlerin bugün burada yapılan açılışla birlikte sergilendiğini kaydeden İl Müdürü Özdemir, “Kendilerinin de çok mutlu olduğunu görüyorum. Bu vesileyle deşarj olduklarını, moral motivasyonlarının yükseldiğini, daha bir rahatladıklarını da gördük.” İfadelerinde bulundu.

İlk günden itibaren Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bütün personelleri olarak depremzedelere yaşadıkları büyük yıkımı ve sıkıntıyı unutturmak adına faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Özdemir,  “Vatandaşlarımızın da memnun kaldığını düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte ülkemizin böyle büyük bir afetle bir daha karşılaşmamasını temenni ediyorum.” dedi.

Gençlik Merkezi Usta Öğreticisi Tuba Tümay, Nevşehir KYK Yurdunda depremzede misafirler için açmış oldukları seramik boyama ve ahşap boyama kursundaki ürünleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kurslar için depremzede misafirlerden çok yoğun talep gördüklerini aktaran Tümay, “18 kursiyerimizle birlikte 5 haftalık bir kurs sonucunda 50’den fazla seramik ürün, 25 tane de ahşap ürünü sergiler hale getirdik.” dedi. 

 HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

IMG_8712IMG_8710IMG_8693IMG_8688IMG_8675IMG_8667

WhatsApp Image 2023-04-18 at 15.52.05IMG_8665IMG_8664

WhatsApp Image 2023-04-17 at 17.30.06IMG_8655

Editör: Ravza Nur Baydemir