Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören depremzedelere yönelik verilecek 10 bin lira tutarındaki hane başı destek ödemelerinin başladığını açıkladı. Ödemeler, başvuru şartı olmadan Ziraat Bankası üzerinden yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından konutları hasar gören depremzedeler için duyurduğu 10 bin TL yardım ödemeleri başladı. Hane başı 10 bin TL destek ödemelerini depremzedelerin Ziraat Bankası hesaplarına otomatik olarak yatıyor. Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmıyor. Destek ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanlara ise T.C. kimlik numarasıyla ödeme yapılıyor.

Depremden büyük zarar gören 10 il, ilçeler ve köylerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Söz konusu ödemeler, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapılıyor. Bu nedenle bir süre sınırı bulunmuyor.

İlk etapta oturulamaz hale gelen konutlar için hane başına 15 bin lira taşınma desteği sağlanıyor. AFAD Acil Yardım ödeneğinden konteyner kentler dışında kalacak ev sahiplerine 5 bin, kiracı olanlara da 2 bin lira kira yardımı yapılacak. Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla götürenlerin yakıt masrafı da karşılanıyor.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin liralık destek ödemesi de yapılacak.