Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde belediye ekipleri, daha temiz ve yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce’nin talimatları doğrultusunda harekete geçen temizlik ekipleri, ilçe çarşısında geniş çaplı yıkama çalışması yaptı.
Vatandaşların ve esnafın gün boyunca yoğun olarak kullandığı çarşı merkezinde cadde, sokak ve ortak kullanım alanları köpüklü suyla yıkandı. Ekipler, zeminlerde biriken toz, çamur ve çeşitli atıkları temizleyerek çarşı merkezini daha düzenli ve ferah bir görünüme kavuşturdu.
Çalışma başlatan belediye ekipleri, çarşı merkezinde detaylı temizlik gerçekleştirdi. Öncelikle cadde ve sokaklardaki çöpler toplanırken, ardından çarşı zemini köpüklü suyla baştan sona yıkandı.
Yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle zaman içerisinde kirlenen alanlara ağırlık veren ekipler, çarşı merkezinin birçok noktasında titiz bir çalışma yürüttü. Yapılan temizlikle kötü görüntülerin ortadan kaldırılması ve vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda zaman geçirmesi amaçlandı.
Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce’nin talimatlarıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında çarşı merkezinin yalnızca görünümünün güzelleştirilmesi değil, hijyen şartlarının da iyileştirilmesi hedeflendi.
Çalışmalar sırasında ekipler, esnafın iş yerlerinin önleri başta olmak üzere kaldırımları, yol kenarlarını ve vatandaşların kullandığı ortak alanları özenle temizledi. Köpüklü yıkama işleminin ardından çarşı merkezi daha temiz, bakımlı ve ferah bir görünüme kavuştu.
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Derinkuyu Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların daha temiz ve ferah bir ortamda vakit geçirebilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
Açıklamada, “Belediye Başkanımız Taner İnce’nin talimatları doğrultusunda çarşı merkezimiz köpüklenerek yıkandı ve pırıl pırıl hale getirildi. Değerli hemşehrilerimizin daha temiz, daha ferah bir ortamda vakit geçirebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Derinkuyu Belediyesi ekiplerinin ilçe genelindeki temizlik, yıkama ve çevre düzenleme faaliyetlerini planlı bir şekilde sürdüreceği bildirildi.

Next





