Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Kazım Güzel "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

Müftü Güzel, Hazreti Peygamber’in (s.a.s)’in Kur’an’la hayat bulan öğretilerinin aktarılamadığı her dönem, yolun, rotanın ve istikametin kaybedildiği bir dönem olduğunu söyledi.

Güzel , “Bugün, iman ve istikametten bahsedeceksek; çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun zihin ve gönül dünyasında var olan istikameti bir ömür sürdürmeleri noktasında katkı sunacak; tüm dünyayı yeniden istikamet üzere bir hayatla yani İslam ile buluşturacaksak bunu Peygamberimizin tüm insanlık için rahmet olan öğretileriyle yapabiliriz. Müslümanca yaşamanın yolu İslam’a uymak, rotası ise yine İslam’ın gösterdiği istikamettir. Unutmayalım ki “Sana emredildiği gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tövbe edenler de dosdoğru olsunlar.” (Hûd, 11/112.) ayetindeki ilahi uyarıya,  “Allah’a iman ettim de, sonra da dosdoğru ol.” (Müslim, Îmân, 62.) hadisindeki çağrıya sadakatle bağlı kalırsak şu müjdeye nail olacağız: “‘Rabbimiz Allah’tır’ deyip de dosdoğru çizgide yaşayanlar, işte onların üzerine melekler şu müjdeyle inerler: ‘Korkmayın, kederlenmeyin, size vaad olunan cennetle sevinin’’ diye konuştu.

Derinkuyu Belediyesi Kültür Merkezi Konferans salonunda  gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Kazım Güzel, İlçe Müftüsü Can Uyguner Gülseven, ilçe protokolü, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

387087783_291621263727432_6908989567725681697_n

Editör: Mehmet Günay