Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesinde verilen ve birçok fakülteden öğrencinin seçtiği Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası adlı Ortak seçmeli Ders (OSD) kapsamında Göreme Açık Hava Müzesine gezi düzenlendi.

NEVÜ'nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşma üniversitesi olarak belirlenmesiyle birlikte öğrencilere yönelik Kapadokya Bölgesi'nin kültürel ve doğal mirası hakkında birçok etkinlik düzenlenmeye devam ediyor. Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ozan Atsız ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğr. Gör. Filiz Yüksel’in vermiş olduğu Ortak Seçmeli Ders havuzundan Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirası adlı ders kapsamında Göreme Açık Hava Müzesine gerçekleştirilen gezide,  Göreme Açık Hava Müzesi ile ilgili genel bilgi verildikten sonra içerisinde bulunan kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları yerinde gezilerek öğrencilere kiliseler ve şapellerde yer alan ikonalar hakkında bilgiler verildi.

Bu kapsamda, Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise, Tokalı Kilise, Kiler, Mutfak ve Yemekhane bölümlerini kapsayan alanlar yerinde görüldü.

Editör: Alpaslan Körükcü