Ziyaretin ardından konuşan Başkan Doğu, yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren Nevşehir’in seferber olarak yaraları sarmaya gayret ettiğini belirterek, “Biz de milliyetçi kuruluşlar ve parti olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Ayrıca Nevşehir Valiliği ve AFAD’ın yaptığı yardım organizasyonlarını destekledik. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfımızla birlikte Hatay ilimize yardımlar ulaştırdık. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmaları da yakından takip ettik. Depremin ilk gününden itibaren Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kıymetli öğretmenlerimiz depremin yaralarını sarmak için seferber oldular. Önce Adıyaman’a 3 tır yardım malzeme ulaştırdılar, arama kurtarmada görev aldılar. Seyyar mutfak kurarak yemek ihtiyacını karşıladılar. İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat bey Adıyaman’da koordinasyonda görev yaptı. Sonrasında il müdürümüzün Hatay’da görevlendirilmesi ile çadır kentlerde görev yaptılar. Hatay’da eğitim ve öğretimi gönüllü öğretmen ve yöneticilerimizle başlattılar. Son olarak da Nevşehir’de Meslek Liseleri öğrenci ve öğretmenlerimizle ürettikleri 7 adet konteynır sınıfı Hatay’a ulaştırarak Nevşehir İlkokulunu oluşturdular. Tüm bu çalışmalardan dolayı Memet Polat beyi ziyaret ederek teşekkür ettik.” ifadelerini kullandı.

Başkan Doğu tüm eğitim camiasına teşekkür edip, “Sayın İl Müdürü Memet Polat nezdinde emeği geçen tüm eğitim çalışanlarına, öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. Acılar paylaşıldıkça azalır ilkesi ile hareket ederek depremin yaralarını hep birlikte devlet millet el ele birlikte saracağız.” diyerek sözlerini bitirdi.

MHP İl Başkanı Adnan Doğu ziyaretin anısına, deprem bölgesi Hatay’da Memet Polat beyin eşi Hatice hanımla birlikte görev yaparken Nevşehir İlkokulu önünde çekilmiş resmini hediye etti.

 Milli Eğitim Müdürü Polat ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu zor günleri hep birlikte devlet millet el ele, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Eğitimle başaracağız.” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir