Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, 19 Mayıs 1919 tarihinin inanç, azim ve cesaretle bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli uyanışın başladığı, aynı zamanda bir milletin yeniden dirilişinin de sembolü olduğunu belirtti.

Özgürlük ve bağımsızlığa atılan o ilk adımın ardından Türk milletinin, işgal kuvvetlerini bu topraklardan söküp atmak için tüm zorluklara göğüs gerdiğini ve bu toprakları yeniden vatan yapmak eşsiz mücadeleyle büyük bir zafere imza attığını söyleyen Ekici, “Dün olduğu gibi bugün de, inanç ve iradeyle 104 yıldır yanan bağımsızlık meşalesinin ilelebet sönmemesi için her türlü tehdide karşı kararlılıkla mücadele edecek, istiklal ve istikbalimize her koşulda sahip çıkacağız. Gençlerimizin heyecanı, milli değerlere bağlılığı, vatan, bayrak ve millet sevgisi geleceğe olan inancımızın arkasındaki en büyük güçtür." ifadelerinde bulundu.

Ekici, “Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşı'mızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum." dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir