Rusya ve Orta Asya Çalışmaları Merkezi, Uluslararası Çalışmalar Okulu (Hindistan) Doçenti Profesör Govind Kumar Inakhia, “Orta Asya Ülkelerinde Geri Dönüş Göçünün Etkisi” konulu bir ders verdi. “Hindistan'ın Avrasya ile Etkileşimi: Orta Asya Boyutu” başlıklı konferans, NatStrat (Hindistan) Kıdemli Araştırma Görevlisi Dr. Raj Kumar Sharma tarafından verildi. Dünya Ekonomisi ve Diplomasi Üniversitesi (UWED) (Taşkent, Özbekistan) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Profesör Ulugbek Khasanov, “Orta Asya'da su kaynakları düzenleme sorunları” konulu bir ders verdi.

Tacikistan Cumhuriyeti Diplomasi ve Dış Politika Bölümü Başkanı Profesör Farrukh Salimov, Tacik Ulusal Üniversitesi (Duşanbe, Tacikistan) “Orta Asya'da dini aşırılığın yayılmasını önlemeye yönelik mekanizmalar (Tacikistan örneği)” konusunu sundu. Rikkyo Üniversitesi'nden (Tokyo, Japonya) Profesör Kenichi Ohashi, "Rus dili turizmi: Vietnam örneği" konulu bir ders verdi. Konuk dersleri yüksek mesleki bilimsel ve teorik düzeyde yapıldı ve dinleyiciler için eğiticiydi. Her dersin sonunda doktora öğrencileri, lisans öğrencileri ve öğrenciler Orta Asya'daki bölgesel işbirliğine ilişkin güncel konular hakkında sorular sordular, tartıştılar ve görüşlerini paylaştılar.

Ayrıca, Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde kaldıkları süre boyunca yabancı profesörler, "Bölgesel İlişkiler Çalışmaları" araştırma merkezinden uzmanlar tarafından düzenlenen "Bölgesel İlişkileri Sorgulamak" YouTube kanalında Orta Asya araştırma konuları hakkında röportajlar verdiler.

Gulnara Baikushikova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Uluslararası ilişkiler ve Dünya Ekonomisi Bölüm Başkanı

         Almatı/Kazakistan

 

 

 

Editör: İsmail Irmak