Milletvekili adayı Emre Çalışkan, aracı inceleyerek vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Çalışkan, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Togg'un Nevşehir'in gururu olduğunu belirterek, özellikle Kapadokya'ya özgü bir renge sahip olan aracın, Nevşehir halkı olarak kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Togg'un tamamen yerli ve milli bir değer olduğunu vurgulayan Çalışkan, fabrikalarının Türkiye'de kurulduğunu, çalışanlarının tamamen Türk olduğunu ve aynasından, bataryasına kadar bütün aksamlarının Türkiye’de üretildiğini söyleyerek, dünyanın en iyi otomobillerinden biri olma potansiyeline sahip olan aracın Nevşehir'de sergileniyor olmasının ve hedef 2023’e gelindiğinde Türkiye'de üretiliyor olmasının kendileri için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Çalışkan, Türk ve AK Parti üyesi olarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin artık insansız hava araçları, savaş uçakları ve savaş gemileri gibi önemli projeleri gerçekleştirebilen bir ülke haline geldiğini ve geçmişte yaşanan hayal kırıklıklarının ardından Togg gibi bir başarıya imza atmanın önemine değindi.

Nevşehirli vatandaşların Togg'a olan ilgisinin kendilerini gerçekten mutlu ettiğini ifade eden Çalışkan, önümüzdeki aylarda aracın Nevşehir sokaklarında dolaşmaya başlayacak olmasının heyecan verici olduğunu belirtti. Ayrıca, Kapadokya renginin tercih edilmesinin de ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ve yapılan ankette en çok beğenilen renk olmasının Nevşehir halkını çok mutlu ettiğini söyledi.

Togg’un milletin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için önemli bir simge olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Kalbi bu memleketin birliği, beraberliği, bütünlüğü için atan tüm Nevşehirli hemşerilerimizi Togg’u görmeye davet ediyorum.” dedi.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

IMG_9520

Editör: Ravza Nur Baydemir