Enkaz eldiveni anlamı

Enkaz eldiveni anlamı kumaş ve deri karışımından oluşan enkaz kaldırmada kullanılan eşyalardır. Enkaz eldiveni itfaiye ekiplerince de sık sık kullanılmaktadır.  

Enkaz eldiveni kelimesi

Enkaz eldiveni kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Enkaz eldiveni ne demek? TDK sözlük anlamına göre Enkaz eldiveni nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Enkaz eldiveni nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

ENKAZ ELDİVENİ NEDİR? ENKAZ ELDVENİ NE DEMEK? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE ENKAZ ELDİVENİ NE ANLAMA GELİR?

Enkaz eldiveni Türkçe kökenli bir kelimedir. Yıkıntı, Çöküntü olan bölgelerde enkazı kaldırma da kullanılan eldivenlere verilen isimdir. 

Enkaz eldivenleri birçok meslek grubu tarafından da kullanılmaktadır.

İtfaiye, inşaat, tahsisat vb. meslek gruplarınca da kullanılan bir malzemedir.  

TDK sözlük anlamına göre Enkaz Eldiveni;

İsim.

Kalın kumaş ve deri karışımından yapılan ve enkaz kaldırmada kullanılan eldiven.