İsrail’in saldırılarını protesto etmek amacıyla Nejdet Ersan Parkı’nda sessiz oturma eylemi başladı.

Eyleme Nevşehir’de bulunan sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kadın katıldı.

 “GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL”

Oturma eyleminde konuşan Nevşehir İHH Kadın sorumlusu Sedef Öğütgen, Apartheid rejimin yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdiğini söyledi.

İsrail’in 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze şeridini 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdiğini belirten Öğütgen, “Gazze şeridine yönelik saldırılar süren bombalı saldırılarda, sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenliği sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtı ve tam yirmi gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanı ayaklar altına aldılar. Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk işgalcilerin açık hedefi oldu. 17 Kasım Salı gecesi İsrail'in El Ehli Bahtis Hastanesinin bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500’den fazla insan katledildi.” dedi.

FİLİSTİN'DEN HER GEÇEN DAKİKA ACI HABERLER ALIYORUZ.

İşgalci İsrail’in daha güvenli olduğu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katlettiğini aktaran Öğütgen, “Anneler ve babalar çocuklarını paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldılar. Filistin'den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail'in Gazze şeridine gerçekleştiği saldırılarda 1000’den fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde yetmişinin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu ve çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Tablo çok acı. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, 3 çocuk katlederek Gazze şeridine, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor.” diye konuştu.

Oturma eylemine katılan diğer kuruluşlar da açıklamalarda bulunarak İsrail’i protesto etti.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 16.25.13 (1)WhatsApp Image 2023-10-27 at 16.25.13WhatsApp Image 2023-10-27 at 16.25.13 (2)

Editör: Mehmet Günay