Galatımeşhur kelimesi

Galatımeşhur kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Günlük yaşamda çok fazla duymadığımız bir kelime olan Galatımeşhur, kpss sınavında çıkmasıyla birlikte oldukça merak edilen Arapça kökenli kelimler arasında geçmektedir. 

Galatımeşhur anlamı 

Galatımeşhur kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Galatımeşhur ne demek? TDK sözlük anlamına göre Galatımeşhur nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar.

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Galatımeşhur nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar  

GALATIMEŞHUR NEDİR? GALATIMEŞHUR NE DEMEK? TDK SÖZLÜĞÜNE GÖRE GALATIMEŞHUR NE DEMEK?

Gündelik hayatta çok fazla kullanılmayan ancak eski dönemlerde oldukça yayın olarak kullanılan Galatımeşhur kelimesi, Galat kelimesi üzerinden türemiştir. 

Galat kelimesi üzerinden birçok kelime türemiştir. Bunlardan biri de Galatımeşhur kelimesidir. 

Galatımeşhur, kelime ve deyimlerin yanlış bir şekilde dile getirilmesine dikkat etmeden, toplum içerisinde yaygın olarak kullanılmasından kaynaklı doğrusunun yerine geçen kelimeleri tanımlamak için kullanılmaktadır. 

TDK sözlüğüne göre Galatımeşhur;

İsim, Arapça. 

Yaygınlaştığı için yanlışlığına önem verilmeden kullanılagelen söz, deyim, terim, yaygın yanlış.