Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde bulunan Şeyhül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu’nda eğitim gören hafızlık öğrencileri, ramazan ayının manevi atmosferini kent halkıyla buluşturmaya devam ediyor.
Kursun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Karapınar kasabası Şeyhül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu olarak ramazan ayı boyunca her gün iki camide teravih namazı kıldırıyoruz. Bu manevi atmosferi birlikte yaşayalım. Sizleri camilerimize bekliyoruz. Rabbim Ramazanı hayırlara vesile kılsın” ifadelerine yer verildi.
Hafız öğrencilerin görev alacağı camiler de açıklandı. 2 Mart Pazartesi günü Nar Merkez Cami ve Nar Afat Evler Camii’nde teravih kıldıracak olan öğrenciler, 3 Mart Salı günü Çardak Köyü Cami ve Çardak Aşağı Camii’nde, 4 Mart Çarşamba günü ise Kavak Merkez Camii ve Kavak Hz. Ebubekir Camii’nde cemaatle birlikte namaz kıldıracak.
Kurs yetkilileri, genç hafızların bu faaliyetle hem manevi anlamda topluma katkı sağladığını hem de ramazanın birleştirici ruhunu pekiştirdiğini belirtti. Vatandaşlar da gençlerin özverili çalışmasını takdir ederek camilere katılım sağlıyor.
Özellikle ramazan ayının ruhunu yansıtan bu tür etkinliklerin, hafızlık öğrencilerinin manevi gelişimine katkı sağladığı ve toplumda birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu güçlendirdiği vurgulanıyor. Kentteki vatandaşlar, ramazan boyunca genç hafızların kıldırdığı teravihleri takip ederek manevi bir deneyim yaşıyor.
Next


