Ankara’da yaşayan Nevşehirliler ilk günden itibaren her anlamda destek olmaya çalıştı. Tüm Nevşehirlilerin de canı yandı. Bu süreçte Nevşehirliler ilk saatlerden itibaren; gıda, giyim, hijyen malzemesi, elbise ve benzeri tüm ihtiyaçları bölgeden gönderildi ve hala gönderilmeye devam ediyor. 

Ayrıca Ankara’da Nevşehirliler, 1 yıl ücretsiz eşyalı ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde depremzede ailelere yuvalar açıldı. Bunlardan birinci ev Çolak ailesi için titizlikle hazırlandı. 

Genç Nevşehirliler Derneği başkanı Ziya Ağca, "Kahramanmaraş merkezde yaşayan ve depremden etkilenen ailemizle iletişime geçtikten sonra tüm hemşerilerimizin desteği ile iki gün içinde evimizi yaşamaya hazır hale getirdik. Üç çocukları olan Çolak ailesi, Ankara’da Nevşehirliler tarafından titizlikle hazırlanmış evi görünce şaşkınlıkla karşıladılar. A'dan Z'ye kadar tüm ihtiyaçların hazırlanması bizleri çok duygulandırdı. Tüm Nevşehirlilere teşekkür ederiz dediler. Üç haftalık süreçte buna benzer birçok evin hem hazırlanmasında hem de koordinasyonunda gayret eden tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

GND 2

Editör: Ravza Nur Baydemir