Boyun germe ameliyatı ya da çene germe ameliyatı olarak da bilinen bu işlem, çene altında bulunan fazla yağ ve derinin alınması yoluyla gergin bir görünüm elde edilmesini sağlar. Genellikle yaşlanma belirtilerini gidermek için uygulansa da gıdı aldırmak için de kullanılabilen bir cerrahi yöntemdir. Fakat bu işlem liposuction işlemine göre daha belirgin yara izlerine neden olur. Ek olarak bu yöntemde iyileşmesi biraz daha geç olur. Boyun germe ameliyatı, daha çok gıdı alındıktan sonra deri sarkmasının da gözlenebileceği durumlarda tercih edilir. Bu ameliyat için öncelikle cerrah tarafından boyun ve çene altının ameliyata uygun olup olmadığı incelenir. Uygun görüldüğünde işlem yapılacak alanlar kalem ile çizilebilir. Cerrahi prosedür öncesinde kişinin obezite problemi olup olmadığına da bakılabilir. Genellikle obezite cerrahisi hastalarına operasyonun ardından 1 yıllık hızlı kilo verme aşamasında ek operasyon önerilmez.

Öncelikle kişiye anestezik madde verilerek işleme başlanır. Kulak arkası ya da saç çevresinden açılan kesikler ile fazla yağlar alınır ve fazlalık olan deriler kesilir. Deri yeni konumuna uygun olarak tekrar dikilir. Cilt iyileşene kadar bir çene bandı kullanılır ve ameliyatlı bölgenin korunması sağlanır. Gerekli durumlarda doktor tarafından ağrı kesici ilaçlar ya da antibiyotikler reçete edilebilir. Ameliyattan sonraki ilk günlerde cilt fazla gergin hissedilebilse de birkaç hafta içerisinde bu his ortadan kaybolur.

Submentoplasti

Minimal invaziv boyun germe işlemi olarak bilinen submentoplasti çok az kesik ile gerçekleştirilen bir gıdı estetiği şeklidir. Küçük kesiler yardımıyla boyun gerdirilirken fazla yağ alınarak gıdı alma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Ameliyat bitiminde kişi istediği gibi gergin ve gıdısız bir çene ve boyuna kavuşmuş olur. Genellikle lokal anestezi kullanılarak sadece boyun bölgesinin uyuşturulması yoluyla yapılabilen minimal invaziv bir işlemdir. Tıpkı burun estetiği operasyonlarında olduğu gibi lokal anestezi kullanılır.  Boyun liposuction işlemi ile germe ameliyatının birleştirilmesi gibi tasarlanmış bir işlemdir. Gıdı alınırken sarkmalar da engellenmiş olur. Aynı zamanda cildin daha keskin ve konturlu olması sağlanır. Bu işlem genellikle boyun bölgesi sarkık olan ve gıdı oluşumu gözlenen kişilerde tercih edilir. Operasyon gerçekleşirken çene altındaki doğal kıvrımdan küçük bir kesik açılarak deri kaldırılır ve tüm uygulamalar o kesikten yapılır.

Gıdı Aldırma Fiyatları

Gıdık aldırma, özellikle kilo alımı sonrası ya da ilerleyen yaşlar nedeniyle tercih edilen bir kozmetik cerrahi işlemdir. Gıdı alınması için seçilebilecek farklı yolları vardır ve kullanılacak yöntem kişinin cilt özelliklerine göre seçilebileceği gibi beklentilere göre de şekillenebilir. Bununla birlikte kişinin talebi işlemlerin yapılması için yeterli olmayabilir. Operasyonlardan önce yapılan kan tahlilleri ve incelemeler sonucunda kişi uygulama için uygun görünürse operasyon planlanmaya başlanır. Gıdı aldırma fiyatları doktorun uzmanlık seviyesine bağlı olarak değişir. Aynı zamanda uzmanlığın yanında işlemin uygulandığı hastane şartları ve kullanılan ekipmanların kalitesi de fiyatlandırmada etkilidir. Fiyata etki eden diğer durum ise yapılacak işlemin türüdür. Uzun süren bir cerrahi işlem ile daha minimal gerçekleşen ameliyatsız gıdı eritme fiyatları birbirinden farklı olabilir.