Bulunduğu her görevde Nevşehir için çalışan, Nevşehirlilerin dertlerinin çözüme kavuşması için yoğun çaba sarf eden Gizligider Nisan 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

 İLK GÖREV GÜNÜNDEN BUGÜNE KADAR NEVŞEHİR’İ VE NEVŞEHİRLİLERİ UNUTMUYOR

Nevşehir’de gerçekleşen aday tanıtım toplantısı ile sahaya inen Gizligider’in ilk icraatı bir tarım şehri olan Nevşehir’de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir dizi ziyaret gerçekleştirmek oldu.

Nevşehir’in Tarım ve Orman Bakanlığını ilgilendiren konuların da ele alındığı ziyarette İbrahim Yumaklı üreticilerle bir araya geldi. Ardından Avanos ve Gülşehir ilçelerinde seçim çalışmalarına katılan Gizligider Çalış, Çat, Kaymaklı ve Göre beldelerinde hemşerileriyle buluştu.

Bakan Yardımcısı Gizligider en son geçtiğimiz hafta Ürgüp Belediye Başkan adayı Fahri Yıldız’ın proje tanıtım toplantısına katıldı.

DEVLET SU İŞLERİ YATIRIMLARINDA REKOR KIRILIYOR 

Göreve geldiği günden itibaren Nevşehir için özel çalışmalarda bulunan Gizligider ile Devlet Su İşleri (DSİ) çalışmaları da hız kazandı.

2022 yılında Nevşehir’e sene başı 5 milyon TL ödenek ile başlanılan çalışmalar yıl içerisinde yüzde 2372 oranında ödenek artışı ile 128,6 milyon TL’ye çıkarıldı.

Yine aynı şekilde 2023 yılında Nevşehir’e sene başı 60 milyon TL ödenek ile başlanılan çalışmalar yıl içerisinde yüzde 203 oranında ödenek artışı ile 181,5 milyon TL’ye çıkarıldı.

Yatırım programında bulunan bütün projeler ile birlikte son 2 yılda DSİ Genel Müdürlüğünce Nevşehir’e 3,5 milyar TL’lik yatırım kazandırıldı.

Bunun yanı sıra bir diğer müjde ise DSİ 124. Şube Müdürlüğünün kuruluşu oldu. Yapılan ve yapılacak bütün yatırımların sıkı takibinin yerinde yapılacağı şube müdürlüğünün yer tahsis süreci de tamamlanmış oldu.

ORGANİZE TARIM BÖLGESİ İLE BÖLGE KALKINACAK

Kozaklı’nın Karahasanlı köyünde 1,5 milyar TL bütçe ile 1352 dekar alanda 40 bin ton meyve-sebze üretim kapasitesine sahip Türkiye’nin 2. en büyük Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sera Bölgesinin tesis edilmesiyle ekonomik gelirde 750 milyon TL artış sağlayacak ve 1500 vatandaşa istihdam kapası açılacak. Proje kapsamında 11 Aralık 2023 tarihinde parsel tahsis ilanına çıkılmış olup 31 Ocak 2024 tarihi itibariyle talepler toplandı. Bu projenin kazandırılması ile beraber vatandaşların hem de bölgenin kalkınması planlanıyor.

TARIMSAL DESTEKLEMELER ARTIYOR

Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında üreticilere 2022 yılında 19 bin 539 çiftçiye toplam 323 milyon destekleme ödemesi yapıldı.

 2023 yılında ise 19 bin 622 çiftçiye toplam 512 Milyon TL tarımsal destekleme ödemesi gerçekleştirildi.

TARIM FUARI

Nevşehir’de ilk defa 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen NEVAGRİ Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı 2022 yılında başladı ve katılımcılarca yoğun bir ilgiyle karşılandı. 2023 yılında ise fuarın kapsamı daha da genişledi. 50 bin kişi katılımı sağlanarak fuar geleneksel hale geldi. Gelecek yıllarda uluslararası bir nitelik kazandırılması amaçlanan tarım fuarı ile üreticilerle sektör arasında iletişim kuvvetlendirildi.

AK Parti meclis üyeleri mazbatalarını aldı AK Parti meclis üyeleri mazbatalarını aldı

Whatsapp Görsel 2024 03 04 Saat 18.50.22 2E87E103

Kaynak: HABER MERKEZİ