Kara yolunun Ortahisar girişinde gerçekleştirilen törende konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, yolun Kapadokya'daki tarihi ve kültürel değerlerin korunması amacıyla yapıldığını belirtti.

Uzun yıllardır kullanılan, trafiğe kapatılacak mevcut yolun doğal varlıklara zarar verdiğine dikkati çeken Becel, "Bu yol aslında Kapadokya'nın UNESCO Kültür Mirası Listesi'ndeki Açık Hava Müzesi'nin de korunmasına hizmet etmiş olacak. Mevcut yol, Göreme Açık Hava Müzesi'nin ortasından geçiyordu ve ağır vasıtaların geçişi oraya zarar vermekteydi. Kapadokya'nın korunmasına yönelik ciddi bir adımın gerçekleştirilmiş olduğunu ifade etmek isterim." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de yolun yapılmasıyla Ortahisar beldesine doğal gaz hattının da ulaştırıldığını ifade ederek, "Bu hep istenen bir yoldu. Kapadokya'nın kazanmış olduğu bir yol oldu. Burası turistlerin yaya olarak da kullanacağı, doğal güzelliği seyredeceği güzel yerlerden birisi olacak. Kapadokya'nın en güzel kazanımlarından ve hepimizin gurur duyacağı bir yol oldu." diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ise yolun 21 milyon 650 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Duaların ardından 2,2 kilometre uzunluğundaki yol, kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Açılışa Vali Becel, Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe ile, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, MHP İl Başkanı Adnan Doğu, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Editör: Alpaslan Körükcü