TMO yeni hasat sezonuna hazır TMO yeni hasat sezonuna hazır

Güray Müze, geleceğe umut taşıyan bir sosyal sorumluluk projesi olan “MüzeDen-iz” ile kültürel miras bilincini aşılamayı hedefliyor.

Projenin odağında başta annesini ve babasını kaybetmiş minikler olmak üzere tüm çocuklar yer alırken projenin ana amacının çocukların dünyasına atölyeler vasıtasıyla dokunarak onların sosyal etkileşimlerini, yaratıcılıklarını geliştirmek ve hayatlarında sevgi dolu bir iz bırakmak olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra proje, müze ile 5 – 10 yaş aralığındaki çocuklar arasında sıkı bir bağ kurarak kültürel miras bilincini aşılanmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje, “MüzeDen-iz Çocuk Atölyesi” ile Atatürk’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılış atölyesini gerçekleştirmek üzere hazırlıklara başladı.

23 Nisan Salı günü saat 15.00’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyede tema “Bir zamanlar çocuk, oyun ve oyuncak” olarak belirlendi.

Geçmişin oyun ve oyuncaklarının konuşulup ardından sihirli parmakların çamurla bu oyuncakları yeniden biçimlendirişine şahitlik edileceği atölyede çocuklar çocukluğun değişmeyen eylemlerini konuşup, değişen materyaller üzerinde durup düşünecek.

23 Nisan’da ilk atölyeye katılmak isteyen çocuklar için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.  

Kaynak: HABER MERKEZİ