Geçmiş yıllarda kayıt yaptırıp 2020 yılında kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarımızın kayıt yenileme işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellendi.   

Kaydı başkanlıkça yenilenen hacı adayları kuraya gireceği; il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler.

Hacı adayları e-Devlet üzerinden oda tercihli veya otel konaklama türlerinden birini tercih edebilecekler.

Kura birlikteliğine dair değişiklik talepleri ile ilgili olarak hac kura katsayıları aynı olan kişilerin e-Devlet sistemi üzerinden, kura katsayıları farklı yıllara ait olan kişilerin ise iş ve işlemleri il/ilçe müftülüklerinde 5-26 Ocaktarihleri arasında yapılabilecek.

Yapılacak tercihlerin bağlayıcı olacağı ve daha sonra konaklama türü değişikliklerine izin verilmeyeceğinden, müracaat edenlerin konaklama türleri hakkında tercihlerini doğru bir şekilde yapmaları çok önemli.

İlk defa kayıt yaptıracak olanlar anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 TL ön kayıt ücreti yatıracak.

Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların müracaatları kabul edilmeyecek.

Bu sebeple vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için, hac müracaatlarını belirlenen süre içerisinde yapmaları önem arz etmekte.

5-26 Ocak tarihleri arasında e-devlet üzerinden müracaatını tamamlamayan vatandaşların talep etmeleri halinde, ön kayıt ücretleri kendilerine iade edilecek.

​​Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecekler.

Bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık olanlar durumlarını süresi içinde düzeltebilecek. ​

Editör: Mehmet Günay