Uçhisar’da 4 yıl önce engelli, şiddete uğramış ve bakıma muhtaç sokak hayvanları için özel bir yaşam alanı oluşturan belediye, yaklaşık 150 köpeğe ev sahipliği yapıyor.

Uçhisar Hayvan Barınağı’nda köpekler, bakım ve tedavileri yapılarak sahiplendiriliyor.

Barınak, İnönü Mevkiine 350 metrekare kapalı alan ve 1150 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 1500 metrekare alan üzerinde yer alıyor.

Hayvan barınağında Uçhisar Belediyesinin veteriner hekimleri tarafından ayırt edilmeksizin özenle tedavi edilen köpekler, sevgiye aç bir şekilde yeni yuvalarını bulmayı umut ediyor.

Uçhisar Belediyesi Veteriner Hekimi Sevinç Dörtkol, barınaktaki hayvanların çoğunun cins olduğu için sahiplenilen fakat daha sonra sokağa terk edilen köpekler olduğunu söyledi.

Barınaktaki köpeklerin bakım ve tedavisini özenle ve sevgiyle yaptığını belirterek, hepsinin dost canlısı zararsız hayvanlar olduğunu aktaran Dörtkol, sahiplenmek isteyen vatandaşlar için bütün işlemlerde yardımcı olacaklarını, gerekli bilgileri de vereceklerini ve buradaki bütün hayvanların bir yuvaya ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

Uçhisar Hayvan Barınağı’ndaki köpekler sahiplenilmeyi bekliyor (5)Uçhisar Hayvan Barınağı’ndaki köpekler sahiplenilmeyi bekliyor (2)

Editör: Ravza Nur Baydemir