Müftü Güzel, İlçe Kaymakamı Zortul ile bir süre görüştü, ardından ilçe müftülüğünü ziyaret ederek Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar’dan Müftülük çalışmaları ve vakıf hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Devamında Gülşehir İlçe Müftülüğü 2023 yılı Mart ayı personel toplantısına katıldı. Gülşehir Kaymakamlığı Konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Müftü Güzel, din görevliliği gibi ulvi bir vazifenin önemine dikkat çekerek, "Değerli kardeşlerim; Arşın talebesi olmadan arzın hocası olunmaz. Allah'ın dinini insanlara öğretecek insanlarız, görevlileriz. Allah size Hz. Peygamberin oturduğu makamı nasip etti. Sizler çok önemlisiniz. Öneminizin ve sorumluluğunuzun şuuruna ve farkına varın. Sizler peygamber varislerisiniz. Hepimiz doğru olacağız. Her birimiz, her görevlimiz tavrıyla, sözüyle ve yaşantısıyla örnek olacak, Kur'an-ı ve sünneti toplumla buluşturacak kimselersiniz. Sizler çok önemli kimseler olarak, kendinizi İslam’ın gerektirdiği şekilde donatarak sizlerden dini anlamda rehberlik bekleyen topluma rehberlik edeceksiniz. Kendi makamınıza önce kendiniz saygı duymalısınız. Görevimiz çok yüce, çok değerli ve faziletlidir.’’ dedi.

İl Müftüsü Güzel konuşmasını şöyle sürdürdü; ’’Özellikle her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz yardımlaşma ve dayanışma konusunda asrın felaketini yaşadığımız bu günlerde Başkanlığımızın talimatı ve İl Müftülüğümüzün koordinesinde depremzede kardeşlerimizle daha fazla bir araya gelerek, kardeşlerimizin yaşadıkları bu travmayı en az hasarla atlatma konusunda çok önemli görevler icra ettiniz. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Öğleden sonra ki oturumda ise Kur’an kursu öğreticileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Güzel, “Değerli hocalarım; Tüm huzursuzlukların kaynağı Kur’an ve sünnetin gerçek manada hayata aktarılamamasından kaynaklanmaktadır. Karşılığı cennet olan bir görev yapıyorsunuz. Bundan dolayı sizler Hz.Peygamberin getirdiği değerleri bu topluma taşımalısınız. Topluma sağlıklı bir din bilgisi vermekle yükümlüyüz. ’’ dedi.

Düzenlenen toplantılara; İl Müftüsü Kazım Güzel, Gülşehir İlçe Müftüsü Talat İlbahar ve Müftülük personeli ile Gülşehir İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri de katıldı.

Editör: Ravza Nur Baydemir