Toplantı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğü'nün katkılarıyla bir otelde gerçekleştirildi.

Bilgilendirme sunumları yapılmadan önce IPARD iyi uygulama örneklerinin olduğu kısa tanıtım videosu yayınlandı.

Toplantıda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü - IPARD Yönetim Otoritesi'nde görevli Koordinatör Batu Benli tarafından İPARD 3 programda uygulanacak tedbirler, İPARD 2 ve İPARD 3 arasındaki farklar, destek kapsamındaki harcamalar ve bütçe, yatırım kalemleri ve hibe oranları hakkında bilgilendirme yapıldı.

TKDK İl Koordinatörü Recai Turan da IPARD Programı’nın başladığı günden bu yana Nevşehir’de yaptıkları faaliyetleri anlatarak verilen hibeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Program kapsamında yapılan faaliyetlerle ilgili sunum yapan Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Yatırım Programı (KKYDP) kapsamında 2006-2022 yılları arasında 95 projeye toplam 26 milyon 590 bin 356 TL hibe sağlandığını belirtti. Ayrıca yine ayını yıllar arasında Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 521 genç girişimcinin projeden faydalandığını söyleyen Memiş, bu kapsamda da toplam 15 milyon 630 bin liralık hibe verildiğini ifade etti.

Son olarak IPARD programından IPARD 2 döneminde faydalanmış olan Kemal Kavdır deneyim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Bakanlık Kırsal Kalkınma Otoritesi, Ticaret Odası, Ticaret Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcileri, il ve ilçe Tarım Orman Müdürlükleri, il, ilçe ve belde başkanları, ziraat odaları başkanları, aktif kooperatifler, daha önce projeden faydalanan ve faydalanmayı düşünülen yatırımcılar katıldı. HABER: MEHMET GÜNAY – RAVZA NUR BAYDEMİR

Editör: Ravza Nur Baydemir