Ellerinde çeşitli afiş ve pankartlarla cami önünde toplananlar, İsrail’e lanet yağdırdı.

Basın açıklaması yapan Nevşehir Genç İHH Başkanı Mehmet Berat Tural, İsrail’in Filistin üzerinden hiçbir hakkı olmadığını belirterek, mazlum Müslümanların işgalcilerce şehit edildiklerini söyledi.

Katil İsrail’in saldırılarına karşı Müslümanların tek vücut olması gerektiğini, ilk kıble Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini kaydeden Tural, “Kudüs ve Gazze Müslümanlar olarak kırmızı çizgilerimizdir. Dünyadaki tüm insan hakları ve insani yardım çalışması yapan kurumlarına sesleniyoruz: Ey insani yardım ve insan hakları kurumları; "En iyi insani yardım, zalimlerin zulmüne engel olmaktır.” İsrail bu saldırılarıyla Gazze duyarlılığını azaltmak istiyor. Bizi, ölümlere alıştırmaya çalışıyor. Eğer ölen sayısı az ise kimse sesini çıkartmayacak mı? Buradan tüm Müslümanlara sesleniyoruz. İstanbul’un savunması Gazze’den geçer. İsrail’in masumlara yönelik tehditlerine cevap vermeye devam edelim.” diye konuştu.

Tural, açılmasına şöyle devam etti, “İsrail’in saldırıları Gazze’de hayatı durma noktasına getiriyor. İşsizlik yüzde 60, fakirlik yüzde 90’a yaklaşmış durumda. Yüzbinlere insan son yıllardaki saldırılar neticesinde evinden oldu ve akrabalarının yanında yaşıyor. Nüfusun yarısına yakını 18 yaşın altında, bunlardan 300 bin çocuk ya bir yakını ya annesi ya da babası vefat etmiş, öldürülmüş ve psikolojik travma yaşıyor. Halkın yüzde sekseni yurt dışından gelen yardımlarla yaşıyor. Günde en fazla sekiz saat elektrik veriliyor, bazen hiç verilmiyor ve bazen de günde bir saat kadar veriliyor. Çocuklar gözlerini dünyaya açar açmaz işgal ile karşı karşıya kalıyor. Bu duruma sessiz kalmayalım. BM’nin oradaki çalışmalarını yürüten kuruluşları da ABD yardımları kestiği için yardım etmeyi bıraktı.

Kimse olmasa dahi bizler Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs’e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz. Gazze’ye Kara Konvoyu yaptık, Mavi Marmara yolculuğunu yaptık. Şimdi de insanlarımızı bilinçlendireceğiz ve Gazze halkı ile kucaklaşmak için elimizden geleni yapacağız.”

HABER: İSMAİL IRMAK 

1141

Editör: Mehmet Günay