İstişare nedir

İstişare kelimesi Türkçe’de yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. Dilimizde Arapça’dan geçen bu sözcük “şara” kelimesinden türetilmiştir. İstişare kelimenin ne anlama geldiği ise bu kelimeyi bilmeyenler için merak konusu. Peki, istişare nedir? İstişare ne demek? İşte detaylar…

İstişare ne demek

İstişare kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar İstişare ne demek? TDK sözlük anlamına göre İstişare nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için İstişare kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İstişare nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

İSTİŞARE NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE İSTİŞARE NE DEMEK? 

İstişare kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan İstişare kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

İstişare ne demek?

Kelime kökeni Arapça diline dayanan İstişare  kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir. 

İslam dininde büyük bir öneme sahip olan İstişare en değerli ibadetlerden biridir. Kişinin imanını arttırmak ve günahlarından tövbe etmek için yaptığı ibadetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Anlamı “danışmak” olan istişare kelimesi herhangi bir konu hakkında bir kimsenin görüşlerine danışmak görüşlerini almak anlamlarına gelmektedir.

İstişare, günümüz Türkçesinde birçok yerde ve günlük kullanımda tercih edilmektedir.

İstişare belli bir olay veya konuyu değerlendirmek anlamında kullanılmaktadır. Tek bir kişinin karar vermesinin zor olduğu anlarda konunun ya da olayın istişare edilmesi gerekmektedir.

 İstişare konuyu farklı bakış açılarına sunmak, başkalarının görüşlerini almak anlamında kullanılan bir kelimedir.

İstişare sözcüğü, değerlendirme yapmak manasını taşımaktadır. Bu kavram, birçok çalışma alanında önem taşır. Özellikle tıp, hukuk ve kamusal konularda istişare önemli bir değerdir.

TDK’ye göre İstişare;

 isim, eskimiş, (istişa:re), Arapça istişāre

Danışma.

Atasözleri, Deyimler veya Birleşik Fiiller

Birleşik Kelimeler