Valilikten yapılan açıklamaya göre, 2025-2026 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından okullarda trafik farkındalık eğitimleri verilmeye başlandı.
Karayaolları Trafik Güvenliği Eylem Planı ve Strateji Belgesinde belirtilen incinebilir yol kullanıcıları olan öğrencilere yönelik Göre beldesinde bulunan ilk ve ortaokulda 300 öğrenci ve öğretmene okul bahçesinde kurulan trafik platformunda uygulamalı eğitimler verildi.
Eğitimlerde okul servis aracında hareket tarzı, kask ve emniyet kemeri kullanımı, genel trafik kuralları uygulamalı olarak çocuklara anlatılarak Trafik Şube Müdürlüğünce tasarlanan trafik oyunları oynandı. JAKEM Komutanlığına bağlı gösteri köpeği "Dost" ile çocuklara gösteriler yapıldı.
İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada, kazaları, kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları önlemek, çocuklara trafik bilinci aşılamak amacıyla faaliyetlerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.