Kadim nedir

Kadim kelimesi eski çağlara dayanan Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimize Arapça’dan geçen kadim kelimesi eski ya da eskilere dayanan anlamlarına gelmektedir. Kadim kelimesi “öncesiz” anlamlarında kullanılan bir sıfattır. Peki kadim nedir? Kadim ne demek? İşte detaylar…

Kadim ne demek

Kadim  kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Kadim ne demek? TDK sözlük anlamına göre Kadim nedir? Sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Kadim  kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Kadim  nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

KADİM NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KADİM NE DEMEK? 

KADİM   kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan KADİM   kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

KADİM   ne demek?

Kelime kökeni Arapça diline dayanan KADİM   kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir. 

Kadim, başlangıcı geçmişin derinliklerine dayana anlamına gelmektedir. Günlük hayatta kadim kelimesi sık sık duyduğumuz kelimelerden biridir. Kadim Arapça kökenli bir sözcüktür. Kadim, ezeli ya da sürekli anlamlarına da gelmektedir.

Kadim kelimesi dostluklar için de kullanılmaktadır. İnsanlar birbirlerine kadim dostum derler ve bunu dediklerinde her zaman dostum olan ya da eski dostum anlamı bulunur. Eski zamana dayanan dostluklar kadim olarak nitelendirilmektedir.

Kadim kelimesi ile vurgulanmak istenen tarih, fi tarihini içerir. Bu tarih; yıllanmış, son derece eski bir tarihi işaret eder ve de belli olmayan eski bir zaman vurgulanır.

TDK'ya göre KADİM  ;

sıfat, eskimiş, Arapça ḳadīm

Başlangıcı olmayan, eski, ezelî:

      "İki hanım arkadaş rastlaşıyorlar, birbirinden saklısı gizlisi olmayan iki kadim arkadaş." - Aydın Boysan