Göremeli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında bir araya gelerek gönüllerince eğlendi.

Göreme Belediyesi düğün salonunda düzenlenen Kadınlar Günü programı Belediye Başkanı Ömer Eren’in kadınlara hitaben açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Eren yaptığı konuşmasında “Bugün burada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak ve siz değerli kadınlarımızla bir araya gelmek için bulunuyorum. Bugün, sadece kadınlarımızı değil, kadınların ne kadar önemli olduğunu kutluyoruz.  Üstat Neşet Ertaş'ın güzel bir sözü vardır: "Kadınlar insandır biz insanoğlu." Bu söz, kadınların insanlık onurunu, değerini ve eşitliğini vurguluyor. Kadınlarımızın başarısına, azmine ve kararlılığına olan inancımızı meclis üyesi listesine de yansıtarak göstermek istedik. Kadınlarımız siyasetin üstünde, ötesinde ve hiçbir değer ile ölçülemeyecek varlıklarımızdır.” dedi.

Ayrıca programda Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, yeni geliştirdikleri cihazı Göreme Belediyesi’ne hediye etti.

Sağanak yağış ulaşımı felç etti Sağanak yağış ulaşımı felç etti

Assuva Savunma Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, Göreme Belediyesi’ne kendi firması tarafından yerli imkânlarla üretilen ve dünyanın çok sayıda ülkesine ihraç edilen yaklaşık 3 Milyon TL değerindeki  “Proton Elic LbNorton” cihazı hediye etti.

Cihaz, Kapadokya’nın kalbi Göreme’de Belediye tarafından yer altındaki tünel, sığınak ve depolar ile su kaçaklarının tespitlerinde,  göçük ve ormanlık alanlardaki kayıp aramalarında kullanılacak.

Whatsapp Image 2024 03 09 At 21.55.11

Editör: Mehmet Günay