NEVÜ Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Ali Usta, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şerafettin Acer, NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, NESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Gizligider, Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık,  NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Cansız ve Kapadokya Teknopark firma temsilcileri katılım gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan ve Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firma sayısının bu yıl 40’a ulaştığını belirten NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Teknopark’ın gelişmesinin Nevşehir’in istihdamına, ihracatına ve ekonomik refahına büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Aktekin “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark, 2018 yılında kurulmuş ve henüz genç bir teknoparktır. Bugün Türkiye’de kurulu bulunan teknopark sayısı 97’ye ulaşırken, Kapadokya Teknopark bu teknoparklar arasında son yıllarda gösterdiği önemli performans artışı ile dikkatleri çekmeye başladı.

Yönetimini üstlendiğimiz yıl olan 2020 yılında 22 firması bulunan Kapadokya Teknoparkımız da bu sayı 40’a ulaştı ve son iki yılda ortaya koyduğumuz bu hızlı yükseliş, dikkatle sürdürdüğümüz kurumsallaşma adımlarımızın bir sonucu olarak ortaya çıktı. Tabi ki Kapadokya Teknoparkımızın bu gelişiminde şirket ortaklarımız Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Acıgöl OSB ve Nevşehir Ticaret Borsası başta olmak üzere tüm Nevşehir’in önemli desteği bulunmakta.

Diğer taraftan şunu da özellikle belirtmek isterim ki 2022 yılında ilan ettiğimiz 63.000 m2 ek alan için de yakın zamanda başlayacak yapılaşma planlarımız bulunmakta. Bu yeni bölgemizin Nevşehir’in Teknoloji Geliştirme Kampüsü olması için gerekli tüm şartları sağlamakla birlikte, Nevşehir’in istihdamına, ihracatına ve ekonomik refahına da büyük ölçüde katkılar sağlayacak. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak da tüm desteğimizle Teknoparkımızı büyütmeye ve geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu süreçte siz değerli Teknopark firmalarının ve Nevşehirli iş insanlarımızın desteğini alıyoruz ve bunun artarak devam etmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık’ın 2022 yılı faaliyetlerin değerlendirdiği sunumun ardından toplantı, Teknopark firmalarının kendilerini ve Ar-GE projelerini takdim etmeleriyle devam etti.

Toplantıya katılan Nevşehir ili STK yetkilileri, oda temsilcileri ve il müdürleri ayrıca Nevşehir ilinin teknoloji ve girişimcilik anlamında genel gelişimini değerlendirerek, Kapadokya Teknopark firmalarının şehre bu konudaki katkısı için teşekkür ettiler.

Editör: Alpaslan Körükcü