Kariyer Günleri etkinlikleri, öğrencilerin iş dünyasının önemli isimleriyle buluşma fırsatı sağlamasının yanında, öğrencilere kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunarak mezuniyet sonrası karar verme aşamasında daha sağlıklı tercihler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı kariyer günleri kapsamında Aker Enerji şirketi sahibi Ali Aker ve oğlu Emirhan Aker ile11 AMP-A ve 11AMP-B sınıflarının Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı öğrencileri ve alan öğretmenleri ile söyleşi düzenlendi.

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2021 yılı Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı mezunu olan Emirhan Aker okul yılları ve mezun olduktan sonraki süreçte okulun kendisine kattığı bilgi ve beceriler hakkında bilgi verdi.

Ayrıca söyleşide Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ile ilgili yeni teknolojilerin tanıtım faaliyeti kapsamında Ankara firmaları olan Ulusal Elektronik Sanayi (UES) şirketi sahibi Celalettin Küçükbaşol ve Bilfer Enerji şirketi temsilcileri Bilal Erdoğan, Ferhat Gülseven beylerde kompanzasyon sistemleri hakkında sunum yaptı. Kendi ürettikleri kompanzasyon röleleri hakkında bilgi verdi.

UES firma sahibi Celalettin Küçükbaşoli, kompanzasyon panosunu eğitimde kullanılmak üzere Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine hediye etti.

Bu etkinliğe Nevşehir firma temsilcisi olarak Üçer Elektrik Mühendislik LTD. ŞTİ. firma sahibi Süleyman Çetinkaya da katıldı.

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanında düzenlenen bu kariyer günleri ile öğrencilere mezun olduklarında neler yapabilecekleri hakkında ve okul sanayi iş birliği çerçevesinde uygulamada bulunan yeni sistem ve malzemelerin tanıtımı hakkında bilgi verildi. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir