Karma Aşı 

Karma aşı ilerleyen süreçlerde meydana gelebilecek hastalıklara karşı çocuklar başta olmak üzere farklı yaş gruplarına yapılan aşı türüdür. Karma aşılar bakteriyel hastalıkların öne geçmektedir. 

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Karma aşı nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar

Bilimsel gelişmelerle birlikte insan sağlığı için gerçekleştirilen aşının birçok çeşidi bulunuyor. Bu aşılardan biri olan karma aşı ise insanın doğumundan başlayıp yaşına bağlı olarak yaptırması gereken aşıların başında yer alıyor. 

Özellikle bakteri kaynaklı rahatsızlıklara önlem, karma aşı aracılığıyla alınmaktadır. 

Başta Tetanos olmak üzere diferi, zatürre, menenjit ve kulak iltihabı gibi rahatsızlık için 5 'li karma aşı ön plana çıkmaktadır. 

TDK’ye göre Karma Aşı;

İsim.

Difteri, dizanteri, boğmaca, çocuk felci gibi hastalıklara karşı bağışıklık sağlamak için bütün bu hastalıkların mikroplarıyla hazırlanmış bir yaşına gelinceye kadar bebeklere yapılan aşı.