AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, seçim sonrasında siyasi partiler arasında yaşanan gerginliklerle ilgili açıklamada bulundu.

Ürgüp’te seçimin iptal edilmesine değinen Kemikkıran, “31 Mart yerel seçimleri neticelendi, millet iradesi tecelli etti. 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle Cumhur İttifakı ortağımızla birlikte itirazda bulunduğumuz Ürgüp seçimleri ile ilgili il Seçim Kurulu yenileme kararı verdi. YSK‘nın vereceği karar ile bu süreç nihayet bulacak.” dedi.

“KAZANANLARI TEBRİK ETTİK”

Millet iradesine saygı duyduklarını vurgulayan Kemikkıran, “Seçim sonrası yapmış olduğumuz açıklama ile millet iradesine saygımıza derin vurgu yaparak ifade ettik. Tüm hemşerilerimizin başkanı olunacağı düşüncesiyle kazanan adayları tebrik ettik. Bizler de AK Parti olarak şehrimiz için yapılacak hizmetler noktasında destekçi olacağız.” diye konuştu.

“SON GÜNLERDE YAŞANANLAR MİLLETİMİZİ ÜZDÜ”

MHP'nin iptal başvurusu kabul edilmedi MHP'nin iptal başvurusu kabul edilmedi

Son günlerde yaşanan olayları eleştiren Kemikkıran, “Bizler bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük, bu şehirde yaşıyoruz ve inşallah kabrimiz de bu şehirde olacak. Ancak son günlerde yaşanan bazı hadiseler bizi, partimize gönül verenleri ve milletimizi son derece üzmüştür. Seçim kazanan tabii ki kutlayacak ve sevinecek bunda bir beis yok, lakin bu sevinç bu ülkeyi yöneten siyasi parti simgesinin rencide edilmesi şeklinde olmamalıdır. Daha ötesi bazı basın yayın organlarının ifade edildiği şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurumlarda bulunan resmi ile ilgili asla kabul edemeyeceğimiz bir tasarruf varsa bundan ivedilikle vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“MİLLET HİZMET BEKLEMEKTE”

Nevşehir’in birliğe ihtiyacı olduğunu ve hizmet beklediğini vurgulayan Kemikkıran, insanları ayrıştıracak fiillerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bizler de 22 yıl boyunca 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 Cumhurbaşkanlığı olmak üzere defalarca seçim kazandık. Hiçbir seçim sonucu sevinçlerimizde rakipleri, adayları,  simgeleri, diğer siyasi partilere gönül verenleri ne tehdit, ne alay ne de rencide etmedik. Daha 10 ay önce Milletimizin yaklaşık olarak 28 milyon seçmenin oyunu alarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan ülkemizi temsil makamında bulunan saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan sadece AK Parti’lilerinin değil milletimizin kırmızı çizgisidir. Necip Millet seçilen insanlardan hizmet beklemektedir. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda insanları ayrıştırarak, kutuplaştırarak fiillerden uzak durulması gerekmektedir.  Bu yaşanan olaylarla ilgili Nevşehir kamuoyu bir açıklama ve özür beklemektedir.”

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR