20 Milyon Dolarlık Yolsuzluk İddiasını Kemikkıran Cevapladı. Ayşe Paslanmaz ile Gündem Özel Canlı Yayın programında Kemikkıran, “Böyle mesnetsiz, bilgisiz, belgesiz, karalamaya ve itibar suikastına yönelik bu tarz açıklamaları kabul etmemiz asla mümkün değil, bu noktada kim varsa bunu ifade eden insanları tabii ispata davet etmek lazım.  İspat edemezlerse kendilerini burada Sizin mikrofonlarınızdan müfteri ilan ediyorum. Ben çok net bir şekilde böyle sorumsuzca ortaya çıkıp aslı astarı olmayan aklın mantığın almayacağı rakamlar ve ifadelerle insanları karalamak iftira etmek kimsenin hakkı da değil, haddi değil.” dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti’nin yürüttüğü çalışmalara ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

20 MİLYON DOLARLIK YOLSUZLUK İDDİASI SORULDU

Kemikkıran, “Böyle mesnetsiz, bilgisiz, belgesiz, karalamaya ve itibar suikastına yönelik bu tarz açıklamaları kabul etmemiz asla mümkün değil, bu noktada kim varsa bunu ifade eden insanları tabii ispata davet etmek lazım. İspat edemezlerse kendilerini burada müfteri ilan ediyorum. Ben çok net bir şekilde böyle sorumsuzca ortaya çıkıp aslı astarı olmayan aklın mantığın almayacağı rakamları ve ifadelerle insanları karalamak, iftira etmek kimsenin hakkı da değil, haddi değil” diye konuştu.

Kemikkıran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık olarak neredeyse 11 ay oldu. Şubat ayının sonu ya da mart ayının hemen başı idi geçtiğimiz yıl. İlde yerel YouTube kanalında yayın yapan bir programda arada konuklardan bir tanesi sunucuyla beraber, ikili bir diyalog halinde bir konuşma geçiyor, içerisinde algı çok önemli, bu algı biraz önce sizinle ilgili dediniz. Mesela ben bu videoyu partimizin yönetim kurulunda benim 3 tane avukat arkadaşım var inceledi ve bizim şirketimizin avukatı var o da inceledi yetmedi benim üniversite yıllarımızdan tanıdığım ilimizde görev yapmayan, görüşüne güvendiğim arkadaşlara da gönderdim.

Yayında, o diyalog içerisinde geçerken AK Parti İl Başkanı demiyor, Nevşehir İl Başkanı demiyor, Ali Kemikkıran demiyor burada maksatlı ve mesnetli söylüyor tabii algıyı oraya doğru yönlendiriyor. İnsanların aklından hususiyet kalmasına sebebiyet veriyor. Ama metnin içinde kesinlikle böyle bir ifade geçmiyor. Şimdi bu konu sadece bizim değil maalesef siyaset kurumunun içerisinde yer alan insanların  karşılaştığı bir durum "çamur at yapışmazsa izi" kalır tezahürü olarak değerlendirmek mümkün. Bu konuyla ilgili ben şöyle müsaade ederseniz kovuşturmaya yer almadığına dair bir karar da var;

“Sesli, yazılı, görüntülü bir ileti ile hakaret ve iftira suçuyla ilgili savcılığa müracaatımızı” yaptık ama ikisinde de maalesef bir netice alamadık. Sonrasında itirazımızı da yaptık ama

Burada diyor ki müştekinin AK Parti'nin Nevşehir İl Başkanı olması sebebiyle siyasi kişiliğinin bulunduğu ve kendisine yöneltilen eleştirilere katlanması gerektiği dolayısıyla şüphelinin üzerine atılı suçun yasal unsurların oluşmadığı anlaşılmaktadır. Yoksa biz yasal olarak müracaat ettik. Bu karara tekrar itiraz ettik. Yargının bize açmış olduğumuz davadaki verdiği cevap “kovuşturmaya yer yok.”

“İSPAT EDEMEZLERSE KENDİLERİNİ MÜFTERİ İLAN EDİYORUM”

Hukuksuzluğun, yolsuzluğun, çalmanın 1 lirası 10 lirası olmaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bizler bu şehrin insanıyız. Benim yedi ceddim bu memlekette yaşamış Rabbim bizlere de doğup yaşayıp bu memlekete hizmet etme lütfünü ikram etti. Allah ömür verirse bu şehirde ömrümüzü nihayetlendirmeyi arzu ediyoruz. Ailemiz var. Ticaret hayatından bir yeriniz var toplumda hani kendinizi bir yere konuşlandırmak için ama Nevşehir'de herkesin bildiği tanıdığı yüzyıllardır bu şehirde ikamet eden bir ailenin mensubuyuz dolayısıyla da böyle mesnetsiz, bilgisiz, belgesiz, karalamaya ve itibar suikastına yönelik bu tarz açıklamalar kabul etmemiz asla mümkün değil, bu noktada kim varsa bunu ifade eden insanları tabii ispata davet etmek lazım. İspat edemezlerse kendilerini burada Sizin mikrofonlarınızdan müfteri ilan ediyorum ben çok net bir şekilde böyle sorumsuzca ortaya çıkıp aslı astarı olmayan aklın mantığın almayacağı rakamları ve ifadelerle insanları karalamak iftira etmek kimsenin hakkı da değil, haddi değil diye düşünüyorum.”