Kennedy Suikastı İle İlgili Yeni Belgeler

Açığa çıkan yeni bir belgeye göre, John F. Kennedy suikastıyla ilgili gizliliği kaldırılan bilgilere göre, eski başkan Sovyetler Birliği'ne yaptığı bir gezi sırasında garip uçan dairelerle karşılaşılmış.

Gizliliği kaldırılan yeni bir dizi John F. Kennedy suikastı belgesinde, Sovyetler Birliği'ne yapılan bir gezi sırasında gökyüzünde uçan dairelerle karşılaşıldığından bahsediliyor.

JFK, 20 Kasım 1963 tarihinde Lee Harvey Oswald tarafından öldürülmüştü.

Son zamanlarda UFO olaylarıyla ilgili haberlerin arttığı ABD'de ülkeyi saran UFO ateşini daha da körükleyebileceği belirtiliyor.

ABD Hava Kuvvetleri'nin Sovyetler Birliği üzerinde uçan diskler gören 'üç güvenilir ABD'li gözlemciden' aldığı 1955 tarihli bir telgraftan bir alıntı, 1.103'ten fazla belgeden oluşan raporda bulunuyor.

Başkan John F. Kennedy'nin Soğuk Savaş sırasında UFO'lar hakkında daha fazla bilgi istediğini öne sürdüğü redakte edilmiş bir CIA notu.

Aracın Dikey Olarak Havalandığı Görülmüş

Belgede aracın döndüğü ve trenin üzerinden geçmeden önce 'kıvılcımlar ya da alevler' çıkardığı anlatılıyor.

'Transkafkasya Bölgesi'ndeki olayla ilgili açıklama, 'uçan disklere ya da uçan dairelere benzeyen iki tümsek ve dairesel alışılmadık hava aracının bir dakika arayla neredeyse dikey olarak havalandığının görüldüğünü' detaylandırmaktadır.

1955 tarihli 'uçan daireler' ile ilgili ayrıntılar, tanıkların Çarşamba günü Kongre'de UFO'larla ilgili ilk elden bilgileri hakkında ifade vermeye hazırlandıkları hafta ortaya çıktı.

DailyMail'de yer alan bilgilere göre, J.F Kennedy'in 1963 yılında uğradığı suikastla ilgili dosyaların 1.103 adedi 27 Haziran'da açıklanarak toplam mühürlenen dosya sayısı yüzde 90'a ulaştı.

Bu hamle, 1992 tarihli John F. Kennedy Suikastı Kayıtlarını Toplama Yasası'nın bir parçası olup, bu yasaya göre yetkililerin Ekim 2017'ye kadar tüm kayıtları yayınlaması gerekiyordu.

Joe Biden Ve Trump Kayıtların Yayınlanmasını Erteledi

Ancak Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump tarafından FBI ve CIA'in yönlendirmeleri doğrultusunda ertelemeler yaptığı belirtildi.

Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi Nisan ayından bu yana 2.600'den fazla belge yayınladı, ancak uçan dairelerle ilgili raporlar geçen ay kamuoyuna yansıdı.

Açıklamayı Resmi Gazete'de Yayınladılar

Resmi belgede 'SSCB'de olağandışı uçak görüldüğüne dair raporun' 'üç güvenilir ABD gözlemcisi' tarafından yapıldığı belirtilmektedir.

Raporda, "Her iki disk uçağı da yaklaşık 6,000 feet yüksekliğe kadar nispeten yavaş bir şekilde yükselmiş, daha sonra her ikisi de kuzey istikametinde yatay uçuşta hızları keskin bir şekilde artmıştır" denilmektedir.

Üç ABD'li yetkili, demiryolu hattının yaklaşık bir ila iki mil güneyinde 'neredeyse dikey doğrultuda' iki projektör gördüklerini bildirmiştir.

Belgede, "Görüldükten sonra Sovyet tren görevlileri heyecanlandı, perdeleri indirdi ve pencerelerden dışarı bakma iznini reddetti" deniyor.

Karşılaşmayla ilgili haberler yavaş yavaş ABD'ye ulaştı. Los Angeles Examiner gazetesi ayrıntıları öğrenmeye çalıştığında Russell'in "Bu konuyu ilgili kurumlarla görüştüm ve şu anda bu konuyu kamuoyuna duyurmanın akıllıca olmayacağı görüşündeler." diye açıklama yaptığı belirtildi.

Hava Kuvvetleri ve istihbarat teşkilatı emektarı David Grusch, gizli dünyada faaliyet gösteren yasadışı bir UFO kazası kurtarma programı hakkındaki dudak uçuklatan iddiaları bu Haziran ayında kamuoyuna açıklanmıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Şefi UFO'ların 'eğitim sahalarımızı etkilediğini' ve 'meşru bir mesele' olarak ele alınması gerektiğini söyledi

Üst düzey bir ulusal güvenlik yetkilisi, UFO'ların Amerikan savaş pilotlarının muharebe eğitimini şimdiden etkilediği uyarısında bulundu.

Başkan Biden'a bağlı Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby 'Bu olaylardan bazılarının eğitim sahalarımız üzerinde zaten bir etkisi olduğunu biliyoruz'. dedi.

Tümamiral Kirby, Pazartesi günü Beyaz Saray'da düzenlenen bir brifingde gazetecilere şunları söyledi: Pilotlar havada eğitim yapmaya çalışırken bu şeyleri gördüklerinde ne olduklarından emin olamıyorlar ve bu da becerilerini mükemmelleştirme yeteneklerini etkileyebiliyor." dedi.

Geçtiğimiz ay açıklama yapan kıdemli istihbarat subayı David Grusch, ABD ordusu ve savunma müteahhitlerinin düşen UFO'ları, kurtarılan 'varlıklar' ve UFO bağlantılı ölümlerle ilgili kanıtları gizlediğini iddia etti.

Amiral Kirby, Grusch gibi eski Pentagon çalışanlarının iddialarına inanıp inanmadığı sorulduğunda, "Bireysel ihbarcılar hakkında konuşmayacağım," diye yanıt verdi.

Tarihsel olarak UFO konusunu çevreleyen alaycı yorumları reddeden Amiral Kirby, Pentagon'un pilot eğitiminin yapıldığı ülkenin kısıtlı hava sahasında neler olup bittiğini 'daha iyi anlamak' istediğinde ısrar etti.

Kirby, havadaki bu muammalar için tercih edilen terminolojiyi kullanarak, "Pentagon, ordu genelinde UAP gözlemlerinin raporlanması ve analizinin harmanlanması ve koordine edilmesine yardımcı olmak için bütün Tanımlanamayan Hava veya Anormal Fenomenler (UAP) adında bir organizasyon kurdu" dedi.

Açıklamalar, ABD Donanması'nın 2015 yılında bir F/A-18'in kızılötesi hedefleme podu ile çekilen ve Atlantik kıyısı açıklarında kısıtlı hava sahasında uçan gizemli bir cismi gösteren GIMBAL UFO videosuna daha da ağırlık kazandırıyor.

Ayrıca UFO'nun göründüğü hava sahası ya da 'uyarı alanı', donanma havacılarının eğitim tatbikatlarında kullanılmak üzere kordon altına alınmıştı.

Kirby ayrıca mevcut ABD askeri çabalarının ilk 'koordineli, entegre çaba' olduğunu söyledi.

Kirby, geçtiğimiz Şubat ayında Kanada ve Alaska üzerinde çok sayıda UAP düşürmüş olmalarına rağmen ne kendisinin, ne Beyaz Saray'ın ne de Pentagon'un bu olayla ilgili kesin bir sonuca varmadığını da sözlerine ekledi.

Kirby, "Ne olduklarını ya da ne olmadıklarını söylemiyoruz," dedi

Pilotlarımızın gördüğü bir şey olduğunu söylüyoruz. Bunun bazı eğitim operasyonlarımız üzerinde etkisi olduğunu söylüyoruz. Bu yüzden de işin özüne inmek istiyoruz. Bunu daha iyi anlamak istiyoruz.