Rektör Ersan Aslan’ı makamında ağırlayan Rektör Semih Aktekin, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün sosyal, kültürel ve bilimsel olanakları hakkında Rektör Aslan’a bilgi veren Rektör Aktekin, ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, strateji ve yol haritalarında yer alan 10 proje ve 21 faaliyete yönelik yürüttükleri çalışmalara değindi.

Aktekin ayrıca, Anadolu Üniversiteler Birliği ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) üyesi üniversite olarak kurumlar arası ikili iş birliklerine de büyük önem verdiklerini söyledi.  

Misafirperverliklerinden dolayı Aktekin’e minnettarlığını dile getiren Aslan, NEVÜ’nün bulunduğu şehir ile birlikte bölgesel olarak yürüttüğü çalışmaların ve sahip olduğunu imkanların kayda değer olduğunu ifade etti.

Rektör Aslan ayrıca Kırıkkale Üniversitesi ile NEVÜ arasında mevcut ortak proje ve çalışmaların da artarak devam edeceğini söyledi.

Aslan daha sonra Aktekin eşliğinde,  NEVÜ merkez yerleşkesinde yer alan Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yapımına başlanılan NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşaat alanını gezdi.

Aktekin ziyaret sonunda ayrıca Aslan’a NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından yayımlanan ‘Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’nin ilk sayısını hediye etti. HABER MERKEZİ

7-565-984-119

Editör: Ravza Nur Baydemir