Nevşehir’de su sporlarının geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kentin ilk kano takımı oluşturuldu.
Türkiye Kano Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği öncülüğünde çalışmalarını sürdüren takım, 12-13 Eylül’de İncesu Marina’da gerçekleştirilecek Dragon Bot Yarışı’nda Nevşehir adına mücadele edecek.
NEVŞEHİR’DE KANO SPORUNA İLGİ ARTIYOR
Kızılırmak’ın su sporları açısından daha aktif değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları ve antrenmanlar, kentte kano sporuna olan ilgiyi artırdı.
Özellikle gençlerin çalışmalara ilgi gösterdiği belirtilirken, daha önce su sporlarına mesafeli yaklaşan ailelerin de çocuklarını antrenmanlara yönlendirmeye başladığı ifade edildi.
Türkiye Kano Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Muhammed Özen, kentte kano sporunun gelişmesinin önündeki en önemli konulardan birinin suya yönelik çekingenlik olduğunu belirtti.
Özen, “Nevşehir’de en büyük engel su değildi, suya olan korkuydu. İnsanlar Kızılırmak’ı yıllarca sadece uzaktan izlemeye alıştı. Biz öncelikle güveni inşa etmeye çalıştık. Bugün çocuklarımızın ve büyüklerimizin kürek çektiğini görmek, bir şehrin suyla yeniden bağ kurmasına tanıklık etmek anlamına geliyor.” dedi.
ANTRENMANLARDA GÜVENLİK ÖN PLANDA
Kano çalışmalarında sporcuların güvenliği de öncelikli konular arasında yer alıyor.
Antrenmanlarda can yeleği kullanımı zorunlu tutulurken, katılımcılara ekipman kullanımı ve güvenli su sporları konusunda da bilgi veriliyor.
Özen, “Bizim antrenmanlarımızda can yeleği olmadan kimse suya inmez. Bu bizim ilk kuralımızdır. Su, doğru ekipman ve doğru eğitimle yaklaşıldığında korkulacak bir alan değil, hayatınıza değer katan bir spor alanıdır.” ifadelerini kullandı.
İLK KEZ NEVŞEHİR ADINA KÜREK ÇEKECEKLER
Nevşehir Kano Takımı, çalışmalarının ardından ilk önemli organizasyonuna Dragon Bot Yarışı ile katılacak.
Çok sayıda sporcunun aynı teknede belirlenen ritimle kürek çektiği dragon bot yarışlarında takım uyumu, koordinasyon ve dayanıklılık ön plana çıkıyor. Teknede sporcuların yanı sıra ritmi belirleyen davulcu ve teknenin yönlendirilmesini sağlayan dümenci de yer alıyor.
Nevşehir ekibi de 12-13 Eylül’de gerçekleştirilecek organizasyonda ilk kez kent adına yarışacak.
ÖZEN’DEN NEVŞEHİRLİLERE DAVET
Muhammed Özen, Nevşehirlileri organizasyonu takip etmeye davet ederek yarışın kentte su sporlarının tanıtılması açısından önemli olduğunu söyledi.
Özen, “Bu yarış sadece sporcularımızın değil, tüm Nevşehir’in yarışı. Yıllarca ‘bizde olmaz’ denilen bir şeyin nasıl gerçeğe dönüştüğünü herkesin kendi gözleriyle görmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Ailelere de çağrıda bulunan Özen, özellikle çocukların yarışları izleyerek kano sporuyla tanışmasının önemine dikkat çekti.
HEDEF SU SPORLARINDA NEVŞEHİR’İ BÜYÜTMEK
Nevşehir’de başlatılan çalışmalarla kano sporunun daha geniş kitlelere ulaştırılması, yeni sporcuların yetiştirilmesi ve Kızılırmak’ın sportif faaliyetlerde daha etkin kullanılması amaçlanıyor.
Kentte ilk kez oluşturulan kano takımının Dragon Bot Yarışı’na katılması da Nevşehir’de su sporlarının gelişmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Next




