Kolpa nedir

Kolpa sosyal medya ve internette sık sık karşılaştığımız argo diye tabir edeceğimiz küfürlü kelimelerdendir. Kolpa kelimesinin ne anlama geldiği hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlar internette bu kelimenin anlamını araştırıyorlar. Peki, kolpa nedir? Kolpa ne demek? İşte detaylar...

Kolpa ne demek

Kolpa kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar Kolpa ne demek? TDK sözlük anlamına göre Kolpa nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için Kolpa kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda Kolpa nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

KOLPA NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE KOLPA NE DEMEK? 

Kolpa kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan Kolpa kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

Kolpa ne demek?

Kelime kökeni İtalyanca diline dayanan Kolpa  kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir. 

Kolpa günlük hayatta argo diyebileceğimiz tabirlerden biridir. Türkçe’de darbe, yamuk, çalım, vurgun bir çeşitli anlamları bulunmaktadır.

İtalyanca colpo "darbe, yumruk, çalım, vurgun" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Latince colaphus "darbe" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen kólaphos κόλαφος z sözcüğünden alıntıdır.

Kolpa kelimesi tarihte bilinen ilk kez "fırsat, vurgun (argo)" Hüseyin Rahmi Gürpınar (1924) eserinde yer almıştır.

TDK'ya göre Kolpa ;

TDK sözlüğünde kolpa kelimesine ilişkin herhangi bir bilgi bulunamamıştır.