"Milletimizin sesi ve vicdanı olma gayesiyle 7 gün 24 saat mesai harcayan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun" diyen Korkmaz, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Hiç şüphesiz ki haber almak, haberdar olmak en temel insani ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir. Haberleşme, basın, medya derken hayatımıza giren yeni iletişim teknolojileriyle birlikte doğru bilgiye olan ihtiyaç artarak devam etmekte, dolaylı olarak da gazetecilik mesleğinin önemi git gide artmaktadır. Bu anlamda gazeteciler yüzlerce yıllık meslek ahlakı çerçevesinde çok önemli bir vazifeyi icra ediyorlar.

Biliyoruz ki basın, bir milletin müşterek sesidir. Toplumumuzun duygu, beklenti ve hedeflerini dış dünyaya duyuran başlı başına bir kuvvet, köprü ve rehberdir. Gazeteciler bu düsturla gece gündüz demeden çalışıp toplumumuzun bilgi ihtiyacını karşılıyor, milletimizin sesi oluyor. Zaman mefhumu gözetmeksizin gösterdikleri emeğe şahidiz. Her türlü olayda, afette, felakette canlarını hiçe sayarak sahadan bilgi aktarmalarının yanında yaptığımız her işte, attığımız her adımda bu şehir için bu ülke için yapılan her güzel işte onların da çok büyük katkıları, emeği, alın teri var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizde ve ülkemizde yakaladığımız başarı ve istikrarı devam ettirmek ve daha ileriye taşımak adına gazetecilerimizle birlikte zorlu yolları aşacağımıza, fikirleriyle, kalemleriyle geleceğe daha inançlı ve daha emin adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumun tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirilmesi adına önemli bir görevi yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”