Nevşehir’de bir dönem Anadolu Ajansı ve TRT yurt muhabiri olarak görev yapan Yazar İsrafil Baran’ın Korku Öyküleri isimli kitabı Kırmızı Leylek Yayınları’ndan çıktı.

Anadolu’da yaşanmış yazarın da başından geçen gerçek olayların kurguyla anlatıldığı kitapta geçimini mezar hırsızlığıyla sağlayan bir adam, insanlara musallat olmuş bir ruh, fotoğraftaki gizemli bir kız ve köy okulunda gerçekleşen esrarengiz olaylar yer alıyor.

YAZAR İSRAFİL BARAN HAKKINDA

1989 yılında Malatya’da doğdu. Aslen Elazığlı olan yazar ilk ve ortaöğrenimini Ankara’da, lisans öğrenimini ise Nevşehir’de tamamladı. Meteoroloji, Ziraat ve Jeofizik bölümlerinde eğitim aldı. Anadolu Ajansı ve TRT’de yurt muhabiri olarak görev yaptı. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Muhabirlik yaptığı dönemde biriktirdiği efsaneleri 2018’de Kapadokya Öyküleri isimli eserle edebiyatımıza kazandırdı. Ardından Kapadokyalı Asker, Likya Öyküleri, Mars’a Yolculuk, Korku Öyküleri isimli kitapları yayımlandı. Kente Klark Çeken Öyküler ve Kırmızı Edebiyat isimli ortak öykü kitaplarında yer aldı. Öykü ve roman çalışmalarını sürdüren yazar, eşi ve oğluyla birlikte Kapadokya’da yaşıyor.

Editör: Alpaslan Körükcü