Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Nurlu, yaptığı açıklamada,

“Malumlarınız olduğu üzere 1.5 Milyar TL’lik yatırım ve ülke ekonomisine yıllık 750 milyon TL’lik katkısıyla 1500 vatandaşımıza istihdam sağlayacak olan Türkiye’nin ikinci en büyük Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir’in in Kozaklı İlçesinde kuruluyor.

Söz konusu Sera OSB’nin, imar planı, genel yerleşim planları, detaylı teknik rapor ve proje alanında yer alan bütün seralar için üst yapı modül projeleri geçtiğimiz günlerde hazırlanarak, raporlar Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayına sunulmak üzere imzalanmıştı. Bu gün ise OSB sınırları içerisinde yer alan taşınmazlar 5084 Sayılı Yasa uyarınca bedelsiz olarak OSB tüzel kişiliğimize devredilmiştir.

Taşınmazların OSB tüzel kişiliğine devri ile birlikte en kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlayacağız. Nevşehir’imize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir