“ÜNİVERSİTEMİZİN İMKÂNLARI SİZİ HAYATA HAZIRLAMAK İÇİN HAZIRLANMIŞ DURUMDA”

Dersin açılış konuşmasını yapan KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, öğrencilerin, idari personelin ve öğretim elemanlarının 2023-2024 akademik yılını kutladı.

Yeni akademik yılın hayırlar, güzellikler, sevinç, bilim ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Karasar, KÜN’ün akıl, ahlak, adalet ve adap değerlerini hatırlatarak, KÜN’ün istikametini ifade etti.

Karasar, “Salgınlar, depremler, felaketlerle geçen üç buçuk yıldan sonra Yüce Allah'tan niyazım bizlere felaketlerden uzak, huzurlu, bilim ve öğrenme ikliminde geçecek bir akademik yıl nasip etmesi. Mesleğinizi öğreneceğiniz, bunun yanında hayatınız, kariyeriniz için gerekli olan tüm donanımlarınızı tamamlayacağınız yer üniversite olacak. Üniversitemiz, bütün hocalarımız ve üniversitemizin imkânları sizi hayata hazırlamak ve burada geçireceğiniz zamanı en verimli şekilde değerlendirmeniz için hazırlanmış durumda” diye konuştu.

“ANADOLU'NUN BÜTÜN GÜZELLİKLERİ JEOLOJİK HAREKETLERİN ÜRÜNÜDÜR”

KÜN’ün tüm mensuplarına verimli ve hayırlı bir 2023-2024 akademik yılı dileyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, KÜN açılış dersinde öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açılış dersine güneş sistemimizin oluşması ve dünyamızın günümüze kadar gelen sürede yaşadığı değişimleri anlatarak başlayan Gökçeoğlu, “Anadolu olarak Dünya’nın en aktif sismik zonlarından birinin ortasındayız. Bu kötü bir şey mi? Bana göre asla değil. Anadolu'nun bütün güzellikleri, dereleri, tepeleri, dağları, ovaları, suları ve verimli toprakları tamamen bu kuşağın ürünüdür.” dedi.

Gökçeoğlu, “Kapadokya’daki volkanik faaliyetler 13 milyon yıl öncesine kadar gidiyor. Volkanlar 13 milyon yıldır zaman zaman bir yerlerden püskürüyor, bir yere çöküyor ve orada bir kaya grubu oluşuyor.  Bir gaz ve su püskürtüyor, arkasından kül püskürtüyor. Arkasından bu tüfler ufak kaya parçalarıyla birlikte volkanik bomba püskürüyor. En sonda da lav geliyor, işte o püsküren tüfler gördüğümüz peribacalarını oluşturan bazalt, andezit gibi isimlerle ifade ettiğimiz kayalar.” İfadelerini kullandı.

Depremlerden korunmak için alınması gereken önlemleri ifade eden Gökçeoğlu, depreme dayanıklı binalar inşa etmenin önemini vurguladı.

Canlı olarak çevrim içi yayımlanan ve KÜN Oktay Sinanoğlu Binası’nda yüz yüze yapılan açılış dersi, Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu’nun öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasıyla son buldu.

Editör: İsmail Irmak