Lösemi hastalığı hakkında toplumsal bilinç oluşturmak, çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, onlara olan destekleri artırabilmek ve kanserden korunma bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

Kapadokya Gastronomi Akademisinde düzenlenen ‘Kendi Sağlıklı Hamburgerini Yap!’ etkinliğinde lösemili çocuklar hamburgerlerini yaptı.

Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim elemanları tarafından özenle seçilen, katkı maddesi barındırmayan, besin değeri açısından en faydalı ürünlerin yer aldığı hamburgerler, özel ekmeği ve el yapımı ketçapla birlikte servis edildi.

Nevşehirli öğrencilerden Ayasofya Camii’ne yoğun ilgi Nevşehirli öğrencilerden Ayasofya Camii’ne yoğun ilgi

Çocukların kendi isteklerine göre kendi hamburgerlerini tasarladıkları etkinlikte, lösemili çocukların beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlarda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Etkinliğe katılan çocuklar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın anlam ve önemini belirten turuncu kurdeleleri KÜN hocalarına taktı.

Etkinlik sonunda LÖSEV yetkilileri ve öğrenciler Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesini ziyaret ederek, keyifli vakit geçirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ